Thaise salade van papaja en wortel

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

150 g groene papaja, geschild en in smalle reepjes gesneden
1 middelgrote wortel, geschild en in smalle reepjes gesneden
2 tenen knoflook
2 pilipilipepertjes
18 g rietsuiker
40 g pinda’s, geroosterd
30 g groene bonen
1 tomaat, in stukken gesneden
25 g vissaus (Vissaus is uiteraard niet vegan! Gebruik hiervoor in de plaats bijvoorbeeld sojasaus, tamari of een kant- en klare vegan vissaus)
20 g sushiazijn
sap van 1 limoen
0.5 theelepel limoenzeste
enkele takjes boragekruid

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minutenLeg de papaja- en wortelreepjes in ijswater gedurende 15 minuten. Laat goed uitdruppen. Plet de knoflook en pilipili in een vijzel tot een pasta. Voeg de suiker toe en plet verder tot er vocht vrijkomt.

Voeg vervolgens de pinda’s toe en plet verder. Snijd de boontjes in vieren en voeg ze toe. Plet kort verder en voeg de tomaat erbij, samen met de vissaus, sushiazijn, het limoensap en de zeste. Plet kort verder en meng alles door de salade van wortel en papaja. Serveer en werk af met borage.

Tip: Je kunt het gerecht ook afwerken met smaakvolle jasmijnbloemen.

UIT HET KOOKBOEK

Groenten zijn spannend, toegankelijk en allesbehalve saai! In een handomdraai kun je superoriginele en smaakvolle bereidingen op tafel zetten waarvan iedereen gaat watertanden.

In dit boek geven de Blendbrothers hun geheime combinaties prijs waardoor je net dat tikkeltje extra smaak in een gerecht tovert.

De gerechten zijn eenvoudig te maken of om als inspiratie te gebruiken. Geen ellenlange ingrediëntenlijsten of regeltjes, gewoon 70 lekkere groentebordjes met die fingerlicking touch!

Bestel het boek hier!

Bekijk ook deze recepten