Lekkere Thaise Tempé koekjes.
Thaise Tempé koekjes
Ingrediënten
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 stengel citroengras
halve Spaanse peper
een stukje gember (2 cm)
200 gram tempé
0.5 eetlepel limoensap
1 theelepel suiker
bloem
zout
1.5 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Maak de sjalot en de knoflook schoon. Verwijder van het citroengras het buitenste stugge blad. Haal de pitjes uit de peper. Schil het stukje gember.
Pureer de sjalot, de knoflook, het citroengras, de peper en de gember met een staafmixer of in de keukenmachine.
Breek de tempé in stukken en doe ze bij het mengsel. Voeg het limoensap en de suiker toe en pureer dit met elkaar. Voeg eventueel wat bloem toe.
Maak het geheel op smaak met een beetje zout. Vorm er 4-6 schijven van. Bak de tempékoekjes in de hete margarine in 6-8 minuten heet en bruin.
Lekker met Chinese kool en gebakken rijst.
Thaise tempékoekjes is een recept uit het kookboek Verrassend anders – vandaag geen vlees van het Voedingscentrum.