Tikka Kebab
Ingrediënten
560 g Griekse yoghurt
200 g tikka currypasta
320 g snackpaprika’s
1 middelgrote rode ui (170 g), in 8 stukken
Verse munt
Indiase ingelegde limoen
evt. warm naanbrood voor erbij
210 g Griekse yoghurt
2 el fijngehakte verse munt
0.5 teentje knoflook, geperst
2 tl citroensap
800 g paneer, in blokjes van 3.5 cm
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minutenVoor dit repept heb je acht metalen of houten prikkers nodig
1 Roer de yoghurt en currypasta door elkaar en verdeel het mengsel over twee kommen. Doe de kipfilet, zalmfilet of paneer in een van de kommen en schep alles goed om. Doe de paprika en ui in de andere kom met yoghurt en schep weer goed om. Dek de kommen af en zet ze 10 minuten in de koelkast.
2 Meng intussen alle ingrediënten voor de muntyoghurt in een kommetje en breng hem op smaak met zout en peper.
3 Rijg de kipfilet, zalmfilet of paneer, de paprika en ui afwisselend aan de prikkers. Gril de kebabs 12 minuten, onder regelmatig keren, in een ingevette grillpan (of op de barbecue), tot het eiwit van je keuze en de groenten gaar zijn en er mooie grillstrepen verschijnen.
4 Serveer de kebab met de muntyoghurt, munt, ingelegde limoen en het naanbrood.
Een boek vol heerlijke en voedzame groentegerechten. Bij elk recept vind je opties voor eiwitten die je aan je gerecht kunt toevoegen: een met vis, een met vlees en een of meer met vegetarische eiwitten. Een zeer praktisch boek voor huishoudens met een gemengde samenstelling: vegetariers/vegans en vlees&visliefhebbers. Een onuitputtelijke bron van maaltijden voor iedereen die aanschuift!