“Dit is tofu zoals je het nog nooit geproefd hebt. Smaakvol en een heerlijke bite. Doordat je de tofu in kleine stukjes snijdt en bedekt met een laagje maizena, worden de stukjes tijdens het bakken lekker krokant aan de buitenkant.
Heb je eerder tofu geprobeerd klaar te maken en vond je het niks? Dan kan het zijn dat je tofu hebt gekocht die niet bij jouw smaak past. Er zijn namelijk veel verschillende soorten tofu allemaal variërend in textuur en ook tussen verschillende merken zit er veel variatie in kwaliteit. Daarnaast kan het de textuur verbeteren om de tofu goed droog te deppen of zelfs het vocht er uit te persen voor gebruik.
In de saus wordt gebruik gemaakt van zowel donkere als lichte sojasaus. De lichte sojasaus is de zoute saus die o.a. bij sushi geserveerd wordt. De donkere saus is echter een verder gefermenteerde saus die dikker is en minder zout. Je kan de donkere sojasaus weglaten en de helft extra lichte sojasaus gebruiken, dan is de saus iets minder vol van smaak, maar nog steeds super lekker.
Wat ik miste aan het recept waren groenten er bij, maar door de rijke smaak van de tofu hoef je daar niets speciaals mee uit te halen. Gekookte boontjes en taugé smaakten er goed bij.”