Een fris-zoete tomatensalade die werkelijk overal bij past. De rode ui maakt het lekker pittig. Vekologisch cateraar Erik Wildschut maakt ‘m net even specialer door toevoeging van appeldiksap. Dit recept past goed bij Chili á la Langste Vegetarische Tafel Vegacademy kooktip: Deze salsa is lekker zoet door de appeldiksap. Eventueel kun je ook appelstroop door je dressing kloppen. Houd een verhouding 3 tot 1 olie en azijn aan, dus op drie dessertlepels olie voeg je 1 dessertlepel azijn of limoensap toe.
Tomatensalsa a la Langste Vegetarische Tafel
Ingrediënten
120gr. tomaat
25gr. rode ui
flinke scheut appeldiksap
scheut zonnebloem olie
zout en evt. een beetje chilipoeder
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minutenSnipper de rode ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Voeg een scheut appeldiksap toe, samen met een beetje olie, klein beetje azijn en een snufje zout naar smaak.