Tuinbonen/tomateneggeh met knoflook-yoghurtsaus

Tuinbonen zijn heel gezond vanwege hun hoge eiwit- en vezelgehalte. Dit smakelijke gerecht komt uit de Indiaase keuken. Veel plezier ermee!

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

500 g tuinbonen
1 tomaat
7 eieren
1 dooier
1 el (amandel-)melk
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
peterselie
dille
scheut olijfolie
8 tenen knoflook
400 ml yoghurt
1 eiwit
0.5 tl maizena
zout

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsisus.

Kook de tuinbonen totdat ze zacht zijn (is bij tuinbonen uit blik niet nodig).
Snijd de tomaat in kleine blokjes
Klop de eieren met de(amandel- )melk, zout, peper en de fijngehakte kruiden.

Bekleed een bakvorm met bakpapier. Plaats de tuinbonen en de tomatenstukjes in een enkele laag in deze vorm en giet het eiermengsel erover heen. Laat zo’n 20 minuten bakken totdat het ei helemaal gestold is. Maak ondertussen de saus.

Klop het eiwit een beetje op samen met de maizena.
Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook goudgeel. Let op! Knoflook verbrandt gemakkelijk. Laat dit niet gebeuren.

Zet het vuur laag. Neem de knoflook uit de pan en voeg de yoghurt toe. Voeg het geklopte eiwit met de maizena toe en breng onder constant roeren – en roer uitsluitend in dezelfde richting (echt doen!) aan de kook. Laat even sudderen, voeg de gebakken knoflook toe en breng op smaak met zout en peper.

Snijd het omelet in punten en serveer met de saus.
Eet smakelijk!

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  https://www.kok-aan-huis.com/

Bekijk ook deze recepten