Jason Tjon Affo maakt voor ons deze gekleurde Unicorn Bowl met pindasaus, veggies, tofu en ‘rainbow noodles’. Behalve lifestyle blogger op de The Indigo Kitchen, runde hij een thuis’restaurant’ is Jason ook yoga leraar. Het recept komt uit het kookboek Soul Food, zie onderaan voor meer…
Unicorn Bowl, vegan
Ingrediënten
1 pak Mungbean (glass) Noodles
1/4 rode kool
5 volle eetlepels pindakaas
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel kokossuiker
0.5 theelepel chilipoeder
1/4 cup warm water
1 blok tofu
1 theelepel knoflookpoeder
3 eetlepels zoete sojasaus
0.5 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel sesamzaad
1 theelepel sesamolie (optioneel)
1 rode peper (optioneel)
1/3 stuk rode kool, dun gesneden
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
0.5 theelepel chilipoeder
1 theelepel knoflookpoeder
2 eetlepels kokossuiker
2 eetlepels sojasaus
Bereiding
Tofu: Maak eerst de marinade door de knoflookpoeder, gemberpoeder, sojasaus, sesamzaadjes, sesamolie en rode peper te mengen, en zet het even weg. Snij de tofu in blokjes van 1,5 centimeter en bak ze in hete olie tot alle kanten bruin en knapperig zijn. Bak de tofu met de marinade in een schone pan tot de tofu bedekt is met de saus en de sesamzaadjes zijn geroosterd.
Noodles: Plaats een kwart rode kool in een pan met water die ook groot genoeg is voor de noodles. Kook het water tot het diepblauw tot bijna paars is geworden, zet het vuur uit en laat de noodels weken in dit water. Spoel ze daarna af met koud water en ze zijn klaar voor gebruik. Tip: sprenkel wat citroen of limoen erop zodat de kleur van de noodels veranderd, voor een kleurrijk geheel.
Satésaus: Meng alle ingrediënten in een kom en mix het. Voeg eventueel water of pindakaas toe, hangt af van hoe dik je de saus wilt.
Rode kool salade: Snij de rode kool zo dun mogelijk. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het goed. Voeg sojasaus toe naar smaak en hoe langer de salade staat hoe beter hij gaat smaken. Eventueel kun je nog broccoli, avocado of kiemgroenten toevoegen.
Vegan comfort food, beter laat de kleurrijke keuken van Jason Tjon Affo zich niet omschrijven. In dit prachtige kookboek deelt Jason, bekend van The Indigo Kitchen, zijn allerbeste veganistische recepten. Door de natuurlijke kleurstoffen zijn de gerechten een feest voor het oog en dankzij Jasons multiculturele afkomst hebben ze ook een tropisch tintje. Denk aan traditionele pom, een kruidige cassavesoep of een troostrijke rijstbowl in Japanse stijl. En wat dacht je van een broodje pikante sticky tempeh of een kom verwarmende havermout met blauwe bessen en bakbanaan? Allemaal vegan, gezond en superlekker!