Vegan bibimbap maken doe je zo
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Houd de rijst warm terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
Bereid alle groente 1 voor 1 volgens onderstaande aanwijzingen, en houd de groenten vervolgens apart.
Spinazie: Doe de spinazie samen met wat knoflook en een beetje zonnebloemolie in een pan, voeg wat zout toe en kook totdat deze iets zacht is, maar niet papperig. Knijp overtollig vocht eruit en breng op smaak met een beetje sesamolie en zout.
Taugé: Blancheer de taugé ongeveer 1 minuut en spoel direct weer af met koud water. Laat goed uitlekken en breng op smaak met een beetje sesamolie en zout.
Wortel en courgette: Verhit een beetje olie in een koekenpan en roerbak de wortel en courgette apart van elkaar met wat knoflook tot ze zacht zijn. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Ui: Bak de ui met een beetje zout in de koekenpan totdat ze lichtbruin zijn, maar nog niet helemaal slap. Beng op smaak met wat zout
Shiitake paddenstoelen: Verhit een beetje zonnebloemolie in de pan en bak de shiitake paddenstoelen samen met de rest van de fijngehakte knoflook. Voeg een klein scheutje sojasaus toe en bak tot ze goudbruin zijn.
Gehakt: Bak het vegan gehakt in een koekenpan tot het gaar is en voeg op het laatste moment 2 teentjes fijngesneden knoflook en 2 eetlepels sojasaus toe.
Vegan bibimbap samenstellen
Verdeel de gekookte rijst over 4 grote kommen. Voeg een beetje sesamolie toe.
Rangschik de gebakken en bereide groenten netjes boven op de rijst in afzonderlijke secties rondom. Zorg dat groentes met dezelfde kleur niet naast elkaar liggen. Het vegan gehakt positioneer je in het midden.
Vegan bibimbap serveren
Serveer de bibimbap in de kommen met de gochujang in een apart bakje.
Hoe eet je bibimbap?
Meng alle ingrediënten inclusief een hoeveelheid gochujang naar smaak, goed door elkaar met stokjes. Neem hier rustig de tijd voor. Eten doe je vervolgens met een lepel.
Eet smakelijk! 잘 먹겠습니다