Vegan biefstuk van Redefine Meat gebruiken we voor dit hoofdgerecht dat je kunt bereiden voor Kerst, Valentijn of een andere gelegenheid. Of gewoon voor een doordeweekse dag natuurlijk, want zó lekker vinden wij het.
Meer info over deze nieuwe generatie ‘vlees’ onderaan het recept voor deze vegan biefstuk.
Vegan Biefstuk met Pistache-Crumble
Ingrediënten
200 g Redefine Flank Steak (ontdooid!) *
140 g pistachenoten (fijngehakt)
30 g rozemarijnblaadjes
30 g edelgist
800 g knolselderij
2l sojamelk
zout
16 middelgrote pastinaken
honing of (voor vegans) agavesiroop
rozemarijn (blaadjes, ongesneden)
*
Frituur de schillen op 180 graden en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Gebruik ze vervolgens om het gerecht te garneren.
Bonus tip 😉 Download het gratis vegan biefstuk receptenboek (Pdf).
Koude herfst- of winterdag?
Maak dan ‘s deze vegan Chili Sin Carne waarvoor we de ‘minced beef’ van Redefine Meat hebben gebruikt.
Bereiding
Mengsel van pistachenoten en rozemarijn
1. Snijd de 30 g rozemarijnblaadjes fijn
2. Meng de fijngesneden rozemarijn met de edelgist en de fijngehakte pistachenoten
Puree van knolselderij
1. Was de knolselderij en snijd deze in grove stukken, zonder de schil weg te snijden.
2. Doe de stukken in een pan en voeg de sojamelk en wat zout toe. Voeg water toe als de knolselderij nog niet helemaal onder het vocht staat.
3. Kook de knolselderij totdat deze gaar is (15-20 minuten)
4. Mix de knolselderij in een keukenmachine en voeg het kookvocht beetje bij beetje toe totdat er een glad mengsel ontstaat.
5. Haal het mengsel door een fijne zeef en zet het opzij.
Geroosterde pastinaak
1. Schil de pastinaken en bewaar de schillen voor later.
2. Snijd de pastinaak doormidden om het dikste deel van het dunnere deel te scheiden.
3. Snijd het dikkere deel in 8 stukken.
4. Leg de pastinaak op een bakplaat en besprenkel ze met wat neutrale olie, honing en rozemarijn.
5. Bak de pastinaak op 180 graden totdat de buitenkant knapperig en de binnenkant zacht is (25-30 minuten)
Bereiding van het vlees (de vegan biefstuk)
Haal de Redefine Beef Flank verpakking 8 uur voor bereiding uit de vriezer
1. Verhit 2 el olie in een pan op middelhoog tot hoog vuur
2. Doe wat water in de pan en laat dit verdampen. Hierdoor wordt de korst van de bavette zachter.
3. Voeg de steak toe aan de pan en schroei hem in 3 minuten aan iedere kant dicht (12 minuten in totaal)
4. Breng op smaak met peper en zout
5. Haal de plantaardige biefstuk uit de pan en snijd met de draad mee in vierkante stukken
6. Smeer wat knolselderijpuree op één kant van de bavette en dip deze vervolgens in het mengsel van pistachenoten en rozemarijn.
Sinds kort likken de ex-vleeseters onder de vegetariërs de vingers af met de nieuwe generatie vleesvervangers. Of is de term vleesopvolgers een betere voor deze innovatieve producten van het merk Redefine Meat?
Het geloof in de producten is zo groot dat het merk haar productlijn vooral promoot onder vleeseters – dat helpt de eiwittransitie een heel stuk sneller vooruit. Om de smaak, sappigheid en structuur van deze producten hoeven vleeseters het niet te laten. Het is bedacht voor de nieuwe generatie vleesliefhebbers. En
Probeer het gehakt, de burger, pulled producten en (’s werelds eerste) vegan biefstuk zelf eens. Bijvoorbeeld met Kerst. Alle producten van Redefine Meat zijn verkrijgbaar bij AH, Jumbo, Vomar en Crisp.