VEGAN BLAUWE BESSEN DONUTS

Van Anne Travel Foodie

Anne de Graaf van Anne Travel Foodie reist de hele wereld over en kent vele gerechten. In deze aflevering deelt ze de Vegan Blauwe Bessen Donuts met ons. “Ik vind het heel leuk om vega en/of gezonde versies te maken van bekende klassiekers. Zo laat ik zien dat je als veganist, vegetariër of flexitariër niks hoeft te missen en echt meer kan eten dan alleen sla. Zo kwam ik ook op het idee van deze blauwe bessen donuts. Toen ik in Amerika woonde waren blueberry donuts echt een guilty pleasure. Deze variant is niet alleen vegan, hij is ook vrij van toegevoegde suikers en zoetstoffen. Dus je kan ze snoepen zonder schuldgevoel!”

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

6 personen

Ingrediënten

25 ml ongezoete amandelmelk
200 gram volkoren meel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
2 eetlepels pindakaas (100% pinda’s)
1 theelepel vanille extract
100 gram blauwe bessen
kokosolie om in te vetten
extra blauwe bessen ter decoratie

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: 25 minuten

Verwarm de oven voor op 180C.
Vet de donutvorm lichtjes in met kokosolie.
Doe de volkorenmeel, bakpoeder en kaneel in een grote kom en roer tot het gemengd is.
Voeg de amandelmelk, pindakaas en vanille extract toe. Roer totdat alles goed gemengd is.
Voeg dan de blauwe bessen toe en roer nog een paar keer om zodat de bessen gelijkmatig verdeeld zijn door het beslag.
Giet het beslag in de donutvorm.
Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.
Laat ze 10 minuutjes afkoelen voordat je ze serveert.
Geniet er van!

Bekijk ook deze recepten