Vegan Cashewkaas
Ingrediënten
200 g cashewnoten
1 el citroensap
0.5 klein teentje knoflook
0.75 tl zout
0.25 tl versgemalen zwarte peper
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenWeek ter voorbereiding de cashewnoten ten minste 4 uur, maar liever een hele nacht, in water. Giet de cashews af, was ze en doe ze in een krachtige keukenmachine.
Voeg de overige ingrediënten plus 1-3 eetlepels water (afhankelijk van hoe romig de kaas moet zijn) toe en pureer stevig.
Bewaar de cashewkaas in een luchtdichte verpakking. Hij blijft ongeveer 1 week goed in de koelkast.
Tips:
Je kan van de kaas ook een blokje maken en dat bewaren in een marinade van olijfolie, rozemarijn of chilipeper. Zo doet hij qua smaak en structuur een beetje denken aan feta.
Het is ook heel mooi als je balletjes van de kaas maakt en die tussen de handen een beetje platdrukt. Rol ze dan door fijngehakte bieslook, fijngehakte geroosterde walnoten, geraspte citroenschil, kerriepoeder, peper of iets anders
Plantaardig, lekker en gezond: in dit boek laat foodblogster Pauline Bossdorf je zien hoe je heerlijke vegan maaltijden zonder al te veel moeite op tafel tovert. Of je nu op zoek bent naar eenvoudige, doordeweekse recepten, fingerfood voor feestjes of het perfecte gerecht voor een etentje met vrienden – je vindt er ideeën voor elke gelegenheid. Bovendien zijn alle recepten vrij van geraffineerde suikers en tarwe.
Bestel het boek hier!