Vegan cookie dough
Ingrediënten
350 g kikkererwten uit blik, uitgelekt gewicht
4 el amandelpasta (of pindakaas)
3 el havermout
4 el agavesiroop
0.5 theelepel vanille-extract
mespuntje zout
50 g pure chocolade (70% vaste cacaobestanddelen), fijngehakt
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minutenVoor 4-8 porties
Laat de kikkererwten goed uitlekken en spoel ze vervolgens goed af.
Doe de kikkererwten in een keukenmachine en voeg de amandelpasta, havermout, agavesiroop, het vanille-extract en zout toe. Mix tot een dik en romig mengsel. Voeg eventueel een scheutje plantaardige melk of meer notenpasta toe als het mengsel te dik is.
Roer de gehakte chocolade door het kikkererwtenmengsel. Doe de cookie dough in een kom.
Serveer de cookie dough meteen of zet hem nog even in de koelkast.
VERVANGTIP
Vervang de agavesiroop door 2 of 3 zachte medjoul-dadels. Zorg dat de dadels zacht en/ of geweekt zijn voor je ze in de keukenmachine doet.
De lekkerste vegan recepten van Lenna Omrani! Every Day Vegan: Voor elke dag, elk moment én iedereen.
Met heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten bewijst Lenna Omrani elke dag weer hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn. Met volop inspiratie voor iedereen die af en toe – of elke dag – lekker, bewust en healthy wil eten (en zichzelf ook op zijn tijd flink wil verwennen).
Bestel het boek hier!