Vegan crêpes met Nutella®

Dun, zacht en zó elegant – deze vegan crêpes zijn het soort ontbijt dat je in Parijs zou willen eten.

Vegan crêpes

Met een royale laag Nutella® Plant-Based erop krijgen deze vegan crêpes dat perfecte zoete randje, zonder dat het te zwaar wordt. Voeg wat rood fruit of een lepel kokosrasp toe en je hebt een plantaardig feest op je bord.

Recept en afbeelding: nutella.com

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen
Vegan crêpes Nutella Plant-Based

Ingrediënten

  • 180 gr volkoren tarwebloem
  • 450 ml ongezoete sojadrank
  • 30 gr bruine suiker
  • 1 snuf zout
  • 15 ml olie (voor het invetten van de pan)
  • 1 el Nutella® Plant-Based per crêpe
  • Vers fruit (optioneel)

Deel dit recept

Bereiding

1. Combineer de droge ingrediënten in een kom en meng ze.

2. Voeg langzaam de sojadrank toe terwijl je zachtjes mengt. Laat het 5 minuten rusten.

3. Vet een pan met antiaanbaklaag met een diameter van 26 cm in met een beetje olie en verwarm de pan op middelhoog vuur. Zodra de pan goed warm is, giet je er een pollepel beslag in en verdeel je het beslag over de pan (eventueel met een crêpespreider).

4. Wanneer de randen gemakkelijk loskomen van de pan, draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant.

5. Eenmaal gaar, haal je hem uit de pan, besmeer je één kant met 15 gr Nutella® Plant-Based en vouw je de crêpes in de vorm die je wilt.

Dit vind je vast ook lekker: pancakes met een smeuïge laag Nutella® Plant-Based on top.

Bekijk ook deze recepten