Rode Curry Ramen uit kookboek Vegan East

Rode Curry Ramen. “Dit is zo’n gerecht waar ik me de hele dag op kan verheugen. Mijn man niet. Hij kan niet tegen eetgeluiden en dit hoor je toch echt slurpend te eten. Goed om de dashi vast voor te bereiden, dat scheelt tijd. En hou je van flink pittig? Voeg dan wat extra currypasta toe.” – Milou van der Will

 

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen
Rode Curry Ramen is een plantaardig recept uit Vegan East

Ingrediënten

250 g noedels
2 el arachide- of koolzaadolie
1 el rode currypasta
100 g shiitakes, gesneden
5 lente-ui, grofgesneden
1.5 liter vegan dashi, of paddenstoelenbouillon (-blokjes met water)
2 tl vegan vissaus, of 2 tl lichte misopasta *
1 à 2 el limoensap
1 el sojasaus + 2 tl extra voor de tofu en om te serveren **
zout
325 g tofu (1 blok), geperst om meeste vocht te verwijderen ***
1 el maïzena
1 el sesamzaadjes ter garnering
2 tl chilivlokken, ter garnering
1 limoen, in partjes, ter garnering

Deel dit recept

*  Zeer goede smaak en kookresultaten heb je met de V-Label gecertificeerde vegan vissaus van het Nederlandse Ta’im.

** Alle varianten van Kikkoman Sojasaus zijn V-Label gecertificeerd.

***  V-Label gecertificeerde tofu heb je van Prolaterre en Lidl.

Bereiding

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water, zet apart tot gebruik.

Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan. Fruit de rode currypasta 3 minuten.
Voeg shiitakes en lente-ui toe. Blijf roeren.
Voeg na een paar minuten de dashi toe en daarna de vegan vissaus, het limoensap en de sojasaus.
Proef en breng eventueel op smaak met zout.

Snijd de tofu in plakken. Wentel door de maïzena.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, bak de tofu rondom bruin. Voeg op het laatst 2 theelepels sojasaus toe en haal direct uit de pan.

Verdeel de noedels over 4 diepe borden. Giet de hete bouillon erover.
Verdeel de tofu over de borden en garneer met sesamzaadjes, chilivlokken en eventueel een limoenpartje.
Serveer met extra sojasaus voor de liefhebber.

UIT HET KOOKBOEK Nieuwe druk en nieuwe cover van het populaire kookboek Vegan East
Nieuwe druk en nieuwe cover van het populaire kookboek Vegan East

Van de uitgever GoodCook:

Van streetfood tot basisreceptuur, van spicy tot lichtvoetige Aziatische salades en zoet: Vegan East biedt 80 oosterse vegangerechten, bomvol smaak, die bovendien razendsnel op tafel staan. Van nasi goreng vegan style tot en met homemade boemboes, kruidenmengsels en currypasta’s.

Milou van der Will heeft de oosterse kookkunsten afgekeken van haar Indische opa en vader. Met haar keuze voor een plantaardig voedingspatroon ontstond de zoektocht naar de smaken van toen in een plantaardige jas: ‘Als je kiest voor plantaardig eten, betekent dat niet dat je de smaak of textuur van vlees niet mag opzoeken. Ik omarm juist al die smaken van vroeger, speur naar de lekkerste ingrediënten, experimenteer, probeer klassiekers te evenaren, of steek ze juist in een nieuw, groen jasje.’

Kook mee en maak no-ajam opor, sambal goreng paksoi, meatless tonkatsu en op houtskool geroosterde tofu-saté. Van zoetige zaligheden als mango-kokospudding en vegan spekkoek voor bij de koffie tot en met een winterse jackfruitrendang en plantaardige Koreaanse kimchi.

Bekijk ook deze recepten