Vegan Ei- & KipSalade, gebakken Tofu-Ei met Vegan Bacon

Mijn vriend die was vroeger gek op gebakken eieren, met spek en kaas. Samen met zijn moeder heeft hij talloze ei vervangers geprobeerd, maar geen van die producten kwamen echt dichtbij. Tot vandaag dus… We willen daarom de kijkers met onze smaken kennis laten maken met onze vegan gebakken ei en eiersalade. Voor de lunch hielden mijn vriend en ik ook van vegan kipsalade. Dat was een iets makkelijker recept om meteen goed te krijgen. – Amanda Govers

Bekijk de aflevering van onze LekkerVega Kookshow waarin Amanda deze vegan ei- en kipsalade maakte.
Enjoy!

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen
Vegan eiersalade en kipkerriesalade werd gemaakt door Armanda Goves in de LekkerVega Kookshow van de Vegetariersbond

Ingrediënten

1 x vegan mayo, bijv. V-Label gecertificeerde plantaardige mayonaise van Jean Batôn, Remia of Hellman’s 
1 x vegan Bacon (verkrijgbaar bij o.a. Veggie4U)
2 x bio (!) tofu, bijv. V-Label gecertificeerde tofu van Vivera of Lidl 
1 x kipstukjes bijv. V-Label gecertificeerde kipstukjes van Garden Gourmet of Vegetarische Slager
3 x Hummus naturel, bijv. V-Label gecertificeerde hummus van Maza
1 x verse bieslook
1 x rode paprika
1 x bleekselderij
1 x mosterd milde smaak
1 x zwart zout, oftewel Kala Namak (verkrijgbaar bij toko, Ekoplaza, Odin of grotere supermarkt)
1 x peper (zwart)
1 x chilipoeder
1 x zout
1 x uienpoeder
1 x gedroogde oregano
1 x knoflookpoeder
1 x grof volkorenbrood gesneden
1 x volkoren matze crackers (of andere crackers) om de vegan eiersalade en kipsalade op te smeren
tomaat

Deel dit recept

Bereiding

vegan tofu-eiersalade:

tofu uitknijpen en verbrokkelen,
mengen met hummuskala namak, zout, chilipoeder, peper, uienpoeder erdoorheen,
bieslook snijden en erdoor roeren.

vegan kipsalade:

grote ‘kip’stukjes kleiner snijden,
paprika en selderij fijn snijden,
mengen met hummus, knoflookpoeder, uienpoeder, mosterd, peper, zout.

gebakken tofu-ei:

tofu uitknijpen en licht verbrokkelen,
tomaat in plakjes snijden,
olijfolie verhitten in pan,
tofu bakken, twee vegan bacon slices in de pan,
tomaat in de pan, allemaal gescheiden houden,
zout, peper, kala namak toevoegen

Broodje bouwen: mayo op brood smeren, bacon, tomaat en tofu erop en nog wat kala namak erop.
(Eventueel) brood roosteren en snijden voor bij de salades.