Vegan Frittata
Ingrediënten
75 g kikkererwtenmeel
2 tl masala
1 tl zout
120 ml water
5-6 groene asperges
50 g voorgekookte zwarte bonen
75 g prei
40 g gemengde sla
halve avocado
handje alfalfa
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenKook de asperges in 5-10 minuten beetgaar. Snijd de prei in fijne ringen en de avocado in blokjes. Meng het kikkererwtenmeel met de masala en zout. Voeg het water toe totdat er een pannenkoekbeslag ontstaat. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de frittata totdat het licht begint te stollen. Voeg de asperges, bonen en prei toe. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en bak totdat de frittata helemaal gestold is. Garneer met de alfalfa, sla en avocado.
Waar word jij blij van? Wat wil je vaker doen? Van welk soort eten krijg je energie, en waarvan voel je je vermoeid? Weet je het antwoord nog niet? Dat geeft niet, dat komt vanzelf als je bezig bent met de feelgood tips en recepten in dit boek.
De recepten zijn voor het merendeel vegan of vegetarisch en glutenvrij. Niet per se omdat dit gezonder zou zijn, wél omdat ze daardoor als basis voor iedereen bruikbaar zijn. Maar niets moet. Als jij wat vlees of vis, melk, een eitje of wat pasta toe wilt voegen: ga je gang! Experimenteer, varieer, vul aan en voel vooral wat voor jou werkt. Welke ingrediënten heb jij nodig voor een fijn leven en een goede balans?
Bestel het boek hier!