bereidingstijd 10 mins, kooktijd 20 mins, totale tijd 1 uur en 20 mins
voor 2 à 3 personen
Bijzonderheden: Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij
Zo maak je het:
1 Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Snij de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten en draden. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden op de bakplaat en zet 30 minuten in de oven.
3 Terwijl de pompoen in de oven zit kun je de vulling gaan maken. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
4 Fruit nu de ui en knoflook 4 minuten in een pan op laag vuur. Voeg de komijn, kikkererwten, rijst, pijnboompitten en fijn gesneden salie toe en bak dit 3 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe .
5 Bak in een aparte pan op hoog vuur heel kort de spinazie aan, tot deze begint te slinken.
6 Haal de pompoenhelften uit de oven en schep er met een lepel een beetje vruchtvlees uit, zodat je een mooi holletje krijgt voor de vulling. Vul beide helften eerst met een laag spinazie en dan met het rijstmengsel.
7 Als je rolladetouw of een rolladenet in huis hebt zet je de helften weer tegen elkaar aan en bind je ze daarmee aan elkaar zodat de helften niet uit elkaar vallen. Zet de pompoen vervolgens nog 20 minuten in de oven. Als je geen touw of net hebt, kun je de helften ook met de snijkant naar boven terug op de bakplaat leggen.
zijn en een snufje zout toe en schep alles om.