Voor de warme, zonnige dagen: verkoelende vega ijsjes! Deze vegan kiwi-ijslolly’s zijn een zomers feestje op een stokje. Lekker fris door de kiwi, zoet door de agavesiroop en heerlijk romig door de kokosmelk. Gemakkelijk zelf te maken…
Vegan IJslollies met Kiwi ‘gold’, Kokosmelk & Limoen
Ingrediënten
6 Zespri SunGold kiwi’s, geschild
2 el agavesiroop
600 ml kokosmelk
2 limoenen, het sap
Bereiding
Klaar in: 10 min + 6 uur invries-tijd
Doe vier kiwi’s, het sap van de limoenen, de kokosmelk en de agavesiroop in een blender en mix tot een glad geheel.
Snijd de overige twee kiwi’s in dunne plakjes.
Giet een klein laagje van het ijsmengsel in de ijsvormpjes en duw een kiwiplakje in elk van de vormpjes, zodat deze tegen de rand aan zit. Herhaal dit een totdat er in elk vormpje 3 plakjes zitten.
Verdeel hierna het overige ijsmengsel over de vormpjes totdat deze ongeveer tot anderhalve centimeter onder de rand zijn gevuld.
Steek de ijsstokjes in de vormpjes en zet ze minimaal zes uur in de vriezer.
Om de ijsjes uit de vormpjes te halen kun je deze even kort onder warm water houden.