“Ik ben opgegroeid met de Indonesische keuken en daar heb ik mijn liefde voor eten met sterke kruiden ontwikkeld. Veel eten, sterke smaken en vooral veel verschillende gerechten op 1 bord. Dat is voor mij echt Indonesisch eten. Speciaal voor Lekker Vega deel ik dit familierecept uit mijn grootmoeders keuken. Tahoe Taotjo, een zwarte sojabonen saus met tofu (tahoe) op traditionele wijze bereid met natuurlijk bijgerechten. Je weet niet wat je meemaakt. Selemat Makan – Eet Smakelijk!”
VEGAN INDO: TAHOE TOATJO & GADO GADO
Ingrediënten
1 blok tahoe (tofu)
6 teentjes knoflook
2 uien
1 potje Laos (poeder)
2 rode pepers
1 pot Toatjo
kopje water
4-8 lepels BasterdSuiker
Pandan-rijst
1 broccoli
1 komkommer
1 zakje pindasaus-mix van de AH
1 pakje tauge
1 bakje gebakken uitjes
2 zoete aardappelen
2 zakken ‘zoute frietjes’
1 potje Sambal Oelek
1 potje Sambal Badjak
kopje azijn
6-10 lepels suiker
zak cassave-chips
Bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten
Oven aan (200 graden)
Brocolli stomen
Pandan-rijst koken
Zoete aardappel in de oven
Tahoe Toatjo maken
Broccoli eruit halen en als de rijst klaar is een deksel erop doen
Pandan-rijst stomen
Pindasaus maken
Frietjes maken
Komkommer snijden
Bord opmaken
Sambal erbij
Cassave er overheen verkruimelen