Bereidingstijd: tot 45 minuten
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was of schil de aardappels (zoete en gewone) en snijd in dunne frieten. Spreid uit over de bakplaat en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper en plaats 25-30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Was de slablaadjes, laat goed uitlekken en snijd in reepjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Laat de jackfruit goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Gebruik 2 vorken om de stukjes jackfruit uit elkaar te trekken zodat kleine stukjes/reepjes overblijven.
3. Verwarm olie in een bakpan en bak de ui 2 minuten. Voeg de paprika en jackfruit toe en bak 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met piri piri kruiden, zout en peper.
4. Doe de sojayoghurt in een kommetje. Schenk olijfolie extra vierge erbij en pers de knoflook erboven uit. Klop er een sausje van en breng verder op smaak met zout en peper.
5. Haal de frieten uit de oven en doe ze in een royale schaal (of direct op de borden). Verdeel de sla erover, schep de jackfruit erop en maak af met grof gehakte cashewnoten en de knoflooksaus.