Vegan kapsalon met pulled jackfruit, zoete aardappelfriet en knoflooksaus

Jackfruit is een leuke en lekkere vleesvervanger vanwege de vlezige structuur. Deze Aziatische vrucht, ook wel nangka genoemd, kan wel 55 kilo wegen.

Rijpe jackfruit heeft een sterke, zoetige smaak terwijl een jonge vrucht (die we in dit gerecht gebruiken) een neutrale smaak heeft. Perfect om lekker te kruiden.

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

400 gram jackfruit
250 gram puntpaprika
150 gram soja-yoghurt
25 gram cashewnoten
1 stuk rode ui
2 eetlepels piri piri-kruiden
1 stuk knoflookteen
400 gram zoete aardappel
300 gram aardappels, vastkokend
1 stuk ‘little gem’
snufje zout en peper
2 el olie

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was of schil de aardappels (zoete en gewone) en snijd in dunne frieten. Spreid uit over de bakplaat en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper en plaats 25-30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.

2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Was de slablaadjes, laat goed uitlekken en snijd in reepjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Laat de jackfruit goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Gebruik 2 vorken om de stukjes jackfruit uit elkaar te trekken zodat kleine stukjes/reepjes overblijven.

3. Verwarm olie in een bakpan en bak de ui 2 minuten. Voeg de paprika en jackfruit toe en bak 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met piri piri kruiden, zout en peper.

4. Doe de sojayoghurt in een kommetje. Schenk olijfolie extra vierge erbij en pers de knoflook erboven uit. Klop er een sausje van en breng verder op smaak met zout en peper.

5. Haal de frieten uit de oven en doe ze in een royale schaal (of direct op de borden). Verdeel de sla erover, schep de jackfruit erop en maak af met grof gehakte cashewnoten en de knoflooksaus.

Bekijk ook deze recepten