“Dacht je dat een plantaardige kip parmezaan onmogelijk is? Dat is het niet.. Dit recept brengt je terug naar je favoriete pre-plantaardige maaltijd. Beloofd!” – Jan Korteweg
Vegan Kip Parmezaan Pasta
Ingrediënten
2 plakjes ‘Melt Me Chili’ van WildWestLand
1 pakje Kiptevree Filet van De Vegetarische Slager
15g plantaardig ei, gemixt met 100 ml water
100g bloem
150g paneermeel
1 sjalot, fijngesneden
3 knoflookteentjes, fijngesneden
1 blik cherrytomaten
1 el Provençaalse kruiden
Peper en zout naar smaak
Koolzaadolie
Fijngesneden platte peterselie
Chilivlokken
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minutenVerwarm een eetlepel koolzaadolie in een steelpan.
Bak het sjalotje voor zo’n 8 minuten. Voeg de knoflook toe.
Voeg het blik cherrytomaten eraan toe en laat 10 minuten stoven.
Snijd ondertussen 1 plak Melt Me Chili in strips van 1 cm breed en leg ze op twee stapeltjes.
Snijd de Kiptevree Filet aan de zijkant in tot iets verder dan halverwege.
Vul met een stapeltje Melt Me Chili en druk de filet voorzichtig weer dicht. Doe dit met beide filets.
Snijd de rest van de Melt Me Chili in kleine stukjes en mix met de paneermeel.
Verwarm twee eetlepels koolzaadolie in een bakpan.
Nu kun je de Provencaalse kruiden, peper, zout en chilivlokken aan je saus toevoegen.
Pak drie borden. Vul eentje met bloem, eentje met het plantaardige eimengsel en de ander met de Melt Me Chili-paneermeelmix.
Haal de Kiptevree Filet door de bloem, dan het ei en als laatste door de paneermeelmix. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.
Bak rondom tot goudbruin en knapperig.
Zet het vuur lager en voeg de tomatensaus toe. Laat nog 3 minuutjes pruttelen.
Garneer met de fijngesneden peterselie als je het extra chic wil maken.
Tips:
Houd je niet van spicy? Laat de chilivlokken dan achterwege.
VegaFeb-challenge:
Dit recept is door Jaap Korteweg (oprichter De Vegetarische Slager en nu van Those Vegan Cowboys dat met WestlandKaas werkt aan de ultieme plantaardige kaas) beschikbaar gesteld voor onze VegaFeb-challenge.
Dit recept is ook onderdeel van de VegaFeb Challenge!
Dit zijn alle recepten uit de VegaFeb challenge 2023