“De zomer komt er weer aan, en ook nu hebben we al heerlijk weer gehad. En bij dat heerlijke zomerse weer denk ik meteen aan salades! Deze Marokkaanse couscoussalade met granaatappel en citroen is heerlijk fris en zoet en doet het geweldig als side dish bij bijvoorbeeld een BBQ. En wie houd er nu niet van BBQen?! Een simpele salade als deze geeft mij dan ook instant een zomers gevoel!”
Vegan Marokkaanse couscoussalade met granaatappel en citroen
Ingrediënten
300 gram bio volkoren couscous of volkoren quinoa
1 bio citroen, sap en rasp
1 granaatappel, alleen de pitjes ervan
1 bio komkommer
1 blokje bio groentebouillon
1 tl bio kurkuma
20 gram verse munt (bio)
Bereiding
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Snijplank
Citroenrasp / -pers
Houten lepel
Groentemes
Waterkoker
Kleine schaaltjes voor ingrediënten
2 Schalen: om de couscous in klaar te maken, eentje om de couscoussalade in te serveren
Schaal om de bulgur/quinoa-salade in te serveren