Vegan pancakes met Nutella®

Nieuw in het schap en meteen op de ontbijttafel: Nutella® Plant-Based. En ja, hij is net zo romig en verslavend als z’n originele zusje.

Vegan pancakes

Luchtig, zoet en helemaal plantaardig! Deze vegan pancakes zijn extra lekker met een smeuïge laag Nutella® Plant-Based on top. Extra punten voor een handvol vers fruit of crunchy noten. Simpel te maken, moeilijk om te weerstaan!

Recept en afbeelding: nutella.com

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen
Vegan Pancakes Nutella Plant Based

Ingrediënten

  • 125 gr volkorenmeel
  • 170 ml ongezoete sojadrank
  • 30 gr bruine suiker
  • 6 gr bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 15 ml olie (voor het invetten van de pan)
  • 1 el Nutella® Plant-Based per pancake
  • Vers fruit (optioneel)

Deel dit recept

Bereiding

1. Combineer de droge ingrediënten in een kom en meng ze.

2. Voeg langzaam de sojadrank toe terwijl je zachtjes mengt. Laat het 3 minuten rusten.

3. Vet een pan met antiaanbaklaag in met een beetje olie en verwarm deze op een middelhoog vuur. Zodra de pan goed verwarmd is, giet je er een pollepel beslag in.

4. Wanneer er belletjes verschijnen op het oppervlak van het beslag, draai je de pancake om en bak je de andere kant.

5. Haal de pancake uit de pan zodra hij gaar is, besmeer één kant met 15 g Nutella® Plant-Based en maak af met vers fruit.

Dit vind je vast ook lekker: chocoladepudding gemaakt van tofu.

Bekijk ook deze recepten