Vegan Pasta alla Puttanesca met vegan rul gehakt

In mijn zoektocht naar de perfecte balans tussen traditionele Italiaanse smaken en een moderne, plantaardige twist, stuitte ik op een verrassend ingrediënt: Ta’im. Een traditionele vissaus uit de Noordzee. Pasta alla puttanesca staat bekend om zijn gewaagde, krachtige smaken. De traditionele versie gebruikt ansjovis voor de zoute diepte, maar mijn versie? Die vertrouwt op de magie van een veganistische vissaus die gemaakt is van zeewier en andere plantaardige ingrediënten.

Deze saus, rijk aan umami, vormt de ruggengraat van mijn gerecht en geeft het die onmiskenbare zeezoutkarakter zonder ook maar één vis uit de zee te hoeven halen. Terwijl de saus suddert en de aroma’s zich vermengen, transformeert mijn keuken in een zwoel Italiaans kustdorpje. De geur alleen al brengt een stukje Italië in huis.

Terwijl de pasta al dente kookt, kan ik niet anders dan me even in Italië wanen.

~ Sylvia Fransen

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

  • 150 gr spaghetti
  • 200 gr vegan rul gehakt (1)
  • 25 gr plantaardige roomboter, bijv. V-Label gecertificeerde ‘Roombeter’ van BlueBand
  • 3 el vegan vissaus, bijv. V-Label gecertificeerde van Ta’im
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 gedroogde tomaten, in reepjes gesneden
  • 400 gr gepelde tomaten (blik)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 15-20 st zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 st aubergine
  • handjevol verse basilicumblaadjes
  • chilivlokken (als je van beetje pit houdt)
  • stuk (stok)brood

Voor de aubergine bij de Vegan Pasta alla Puttanesca

  • 3 el bloem
  • 1,5 el maïzena
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout

(1)
Dit vegan rul gehakt van De Vegetarische Slager is bij PLUS Supermarkten verkrijgbaar.

Deel dit recept

Probeer ook ‘s dit vega recept

Romige Orzo met Vegan Vleestukjes en Pesto,
dat onderdeel is van de Vega Challenge i.s.m. PLUS Supermarkten

Bereiding

Bereid de spaghetti al dente (beetgaar) volgens de instructies op de verpakking en houd warm.
Verhit de plantaardige boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak lichtbruin.
Voeg de knoflook en gedroogde tomaat toe en bak deze kort mee.
Blus af met de vegan vissaus en witte wijn, en laat het mengsel een paar minuten sudderen.

Voeg de geplette tomaten, oregano en tijm toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen, of tot de saus iets ingedikt is.
Roer de olijven en kappertjes door de saus.

Snij de aubergine in 6 gelijke delen en bestrooi deze met zeezout. Meng de ingrediënten hierboven vermeld. Haal de aubergine erdoorheen en bak krokant in een koekenpan.
Voeg de gebakken aubergine toe aan de saus.
Garneer met basilicum en serveer met chilivlokken en (stok)brood.

Smakelijk eten!

Goed eten

Goed eten. Daar houden zij bij PLUS van. Goed eten, ook vegetarisch en plantaardig, voor iedereen, elke dag. Voor hen betekent dat goede kwaliteit, bewuste keuzes, maar vooral gewoon erg lekker. Goed voor jou, de buurt, milieu en klimaat, en voor hen die het produceren. Soms is dat biologisch, Fairtrade of seizoensgroente en -fruit én waar mogelijk van Nederlandse bodem. Maar bovenal: niet te ingewikkeld én betaalbaar.

Goed eten voor iedereen

Bij PLUS vinden ze goed eten belangrijk voor jou, voor milieu en klimaat. Dat betekent dat zij producten verkopen die met respect voor mens, dier en natuur zijn geproduceerd. Op het gebied van MVO loopt PLUS al jaren voorop. Zo helpen ze jou goede keuzes te maken.

Goed eten van goede kwaliteit

Bij PLUS houden we van goed eten, van goede kwaliteit. Vol van smaak en voor een goede prijs. Zij vertellen je graag de verhalen achter de producten en maken het je makkelijk om voor goed eten te kiezen. Van goed vega(n) eten geniet je nou eenmaal meer, zonder wrange bijsmaak. Ben je benieuwd naar waar het allemaal vandaan komt?

Goed eten, voor de buurt en voor elkaar

Bij PLUS zorgen zij voor goede producten én de beste service. Ook helpen zij jou een handje, door het je makkelijk te maken verantwoorde keuzes te maken. Zij dragen ook de buurt een warm hart toe. Met lokale initiatieven steunen ze de buurt rond hun winkels. Bijvoorbeeld door te doneren aan de Voedselbank, sportverenigingen te sponsoren en sociale initiatieven te steunen. Zo zorgen zij voor goed eten, de buurt en elkaar.

Naar de webshop van PLUS