“In mijn zoektocht naar de perfecte balans tussen traditionele Italiaanse smaken en een moderne, plantaardige twist, stuitte ik op een verrassend ingrediënt: Ta’im. Een traditionele vissaus uit de Noordzee. Pasta alla puttanesca staat bekend om zijn gewaagde, krachtige smaken. De traditionele versie gebruikt ansjovis voor de zoute diepte, maar mijn versie? Die vertrouwt op de magie van een veganistische vissaus die gemaakt is van zeewier en andere plantaardige ingrediënten.
Deze saus, rijk aan umami, vormt de ruggengraat van mijn gerecht en geeft het die onmiskenbare zeezoutkarakter zonder ook maar één vis uit de zee te hoeven halen. Terwijl de saus suddert en de aroma’s zich vermengen, transformeert mijn keuken in een zwoel Italiaans kustdorpje. De geur alleen al brengt een stukje Italië in huis.
Terwijl de pasta al dente kookt, kan ik niet anders dan me even in Italië wanen.”
~ Sylvia Fransen




Beter eten betekent voor iedereen iets anders. Maar uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: ons gezond en energiek voelen. Dat begint met bewuste keuzes over wat we eten, weten waar het vandaan komt, samen genieten en daarbij ook denken aan de wereld om ons heen. Albert Heijn is helder: beter eten moet niet alleen beschikbaar maar ook smaakvol en betaalbaar zijn. Hierin willen we er zijn voor iedereen, waar en wanneer het jou uitkomt: onderweg, in je favoriete winkel, thuis of via de AH app.


