Vegan Pasta alla Puttanesca met vegan rul gehakt

In mijn zoektocht naar de perfecte balans tussen traditionele Italiaanse smaken en een moderne, plantaardige twist, stuitte ik op een verrassend ingrediënt: Ta’im. Een traditionele vissaus uit de Noordzee. Pasta alla puttanesca staat bekend om zijn gewaagde, krachtige smaken. De traditionele versie gebruikt ansjovis voor de zoute diepte, maar mijn versie? Die vertrouwt op de magie van een veganistische vissaus die gemaakt is van zeewier en andere plantaardige ingrediënten.

Deze saus, rijk aan umami, vormt de ruggengraat van mijn gerecht en geeft het die onmiskenbare zeezoutkarakter zonder ook maar één vis uit de zee te hoeven halen. Terwijl de saus suddert en de aroma’s zich vermengen, transformeert mijn keuken in een zwoel Italiaans kustdorpje. De geur alleen al brengt een stukje Italië in huis.

Terwijl de pasta al dente kookt, kan ik niet anders dan me even in Italië wanen.

~ Sylvia Fransen

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

  • 150 gr spaghetti
  • 200 gr vegan rul gehakt (1)
  • 25 gr plantaardige roomboter, bijv. V-Label gecertificeerde ‘Roombeter’ van BlueBand
  • 3 el vegan vissaus, bijv. V-Label gecertificeerde van Ta’im
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 gedroogde tomaten, in reepjes gesneden
  • 400 gr gepelde tomaten (blik)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 15-20 st zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 st aubergine
  • handjevol verse basilicumblaadjes
  • chilivlokken (als je van beetje pit houdt)
  • stuk (stok)brood

Voor de aubergine bij de Vegan Pasta alla Puttanesca

  • 3 el bloem
  • 1,5 el maïzena
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout

(1)
Dit vegan rul gehakt van De Vegetarische Slager is bij Albert Heijn verkrijgbaar.

Deel dit recept

Probeer ook ‘s dit vega recept

Romige Orzo met Vegan Vleestukjes en Pesto,
dat onderdeel is van de Vega Challenge i.s.m. Albert Heijn

Bereiding

Bereid de spaghetti al dente (beetgaar) volgens de instructies op de verpakking en houd warm.
Verhit de plantaardige boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak lichtbruin.
Voeg de knoflook en gedroogde tomaat toe en bak deze kort mee.
Blus af met de vegan vissaus en witte wijn, en laat het mengsel een paar minuten sudderen.

Voeg de geplette tomaten, oregano en tijm toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen, of tot de saus iets ingedikt is.
Roer de olijven en kappertjes door de saus.

Snij de aubergine in 6 gelijke delen en bestrooi deze met zeezout. Meng de ingrediënten hierboven vermeld. Haal de aubergine erdoorheen en bak krokant in een koekenpan.
Voeg de gebakken aubergine toe aan de saus.
Garneer met basilicum en serveer met chilivlokken en (stok)brood.

Smakelijk eten!

Beter eten betekent voor iedereen iets anders. Maar uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: ons gezond en energiek voelen. Dat begint met bewuste keuzes over wat we eten, weten waar het vandaan komt, samen genieten en daarbij ook denken aan de wereld om ons heen. Albert Heijn is helder: beter eten moet niet alleen beschikbaar maar ook smaakvol en betaalbaar zijn. Hierin willen we er zijn voor iedereen, waar en wanneer het jou uitkomt: onderweg, in je favoriete winkel, thuis of via de AH app.

Bijdragen aan een gezonde, sociale en duurzame samenleving

We willen een betekenisvolle bijdrage leveren aan een gezonde, sociale en duurzame samenleving. Met onze missie als kompas nemen we het voortouw, pakken we onze verantwoordelijkheid en inspireren we onze klanten van nu en de toekomst. Technologie speelt een cruciale rol in het versnellen van onze missie. Door te investeren in data en digitale tools, creëren we innovatieve oplossingen die het verschil maken – zowel voor onze klanten als de wereld om ons heen.

De wereldbevolking groeit, en daarmee ook de vraag naar voedsel. Om iedereen te blijven voeden zonder het milieu teveel te belasten, is de beweging naar een meer plantaardig voedingspatroon belangrijk. Dit noemen we de eiwittransitie.

Eiwitten zijn een belangrijke voedingsstof en in de eiwittransitie ligt de focus op de verschuiving van dierlijke eiwitbronnen naar duurzamere plantaardige alternatieven. Met een groeiend assortiment, vernieuwende campagnes en samenwerkingen met partners werken we aan een toekomst waarin plantaardige eiwitten een groter onderdeel zijn van ons dagelijkse eetpatroon.

Onze doelstelling
In 2030 willen we dat 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong is.

Naar de webshop van Albert Heijn