Vegan Pasta alla Puttanesca met vegan rul gehakt

In mijn zoektocht naar de perfecte balans tussen traditionele Italiaanse smaken en een moderne, plantaardige twist, stuitte ik op een verrassend ingrediënt: Ta’im. Een traditionele vissaus uit de Noordzee. Pasta alla puttanesca staat bekend om zijn gewaagde, krachtige smaken. De traditionele versie gebruikt ansjovis voor de zoute diepte, maar mijn versie? Die vertrouwt op de magie van een veganistische vissaus die gemaakt is van zeewier en andere plantaardige ingrediënten.

Deze saus, rijk aan umami, vormt de ruggengraat van mijn gerecht en geeft het die onmiskenbare zeezoutkarakter zonder ook maar één vis uit de zee te hoeven halen. Terwijl de saus suddert en de aroma’s zich vermengen, transformeert mijn keuken in een zwoel Italiaans kustdorpje. De geur alleen al brengt een stukje Italië in huis.

Terwijl de pasta al dente kookt, kan ik niet anders dan me even in Italië wanen.

~ Sylvia Fransen

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

  • 150 gr spaghetti
  • 200 gr vegan rul gehakt (1)
  • 25 gr plantaardige roomboter, bijv. V-Label gecertificeerde ‘Roombeter’ van BlueBand
  • 3 el vegan vissaus, bijv. V-Label gecertificeerde van Ta’im
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 gedroogde tomaten, in reepjes gesneden
  • 400 gr gepelde tomaten (blik)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 15-20 st zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 st aubergine
  • handjevol verse basilicumblaadjes
  • chilivlokken (als je van beetje pit houdt)
  • stuk (stok)brood

Voor de aubergine bij de Vegan Pasta alla Puttanesca

  • 3 el bloem
  • 1,5 el maïzena
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout

(1)
Dit vegan rul gehakt van De Vegetarische Slager is bij DekaMarkt verkrijgbaar.

Deel dit recept

Probeer ook ‘s dit vega recept

Romige Orzo met Vega Kipstukjes en Pesto,
dat onderdeel is van de Vega Challenge i.s.m. DekaMarkt.

Bereiding

Bereid de spaghetti al dente (beetgaar) volgens de instructies op de verpakking en houd warm.
Verhit de plantaardige boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak lichtbruin.
Voeg de knoflook en gedroogde tomaat toe en bak deze kort mee.
Blus af met de vegan vissaus en witte wijn, en laat het mengsel een paar minuten sudderen.

Voeg de geplette tomaten, oregano en tijm toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen, of tot de saus iets ingedikt is.
Roer de olijven en kappertjes door de saus.

Snij de aubergine in 6 gelijke delen en bestrooi deze met zeezout. Meng de ingrediënten hierboven vermeld. Haal de aubergine erdoorheen en bak krokant in een koekenpan.
Voeg de gebakken aubergine toe aan de saus.
Garneer met basilicum en serveer met chilivlokken en (stok)brood.

Smakelijk eten!

Alles voor een lekker leven!

Bij DekaMarkt vinden we dat een lekker leven gemakkelijk en bereikbaar zou moeten zijn voor iedereen. Alles wat we doen is erop gericht dat lekkere leven voor onze klanten betaalbaar en beschikbaar te maken in onze winkels.
Gemak is daarin heel belangrijk. We denken mee met onze klanten en bieden aan wat voor hen belangrijk is, op een manier die past bij hun behoefte. Kleinere of oudere huishoudens bijvoorbeeld, weten ons te vinden voor allerlei gemak oplossingen, die maken dat zij zich thuis voelen in onze winkel. Proef ‘t seizoen maakt genieten van producten van puur Hollandse bodem makkelijk en mogelijk.

Altijd veel voordeel

Wij begrijpen als geen ander dat wat je bij de kassa af moet rekenen, ontzettend belangrijk is. Daarom houden we de prijzen scherp in de gaten en bieden we altijd veel voordeel met meer dan 100 wekelijkse actie-aanbiedingen, de Weekend 4-daagse, de zondag-maandagacties en ons verrassend aanbod in non-food in/out producten. Meer dan 1.000 producten zijn in hun soort de meest voordelige keuze. ‘Altijd Laag!’ noemen wij deze. Je herkent ze aan de rode portemonnee.

Goed en verantwoord

Wij vinden het belangrijk dat wij weten waar de producten die in onze schappen liggen, vandaan komen. Onze producten staan garant voor smaak en kwaliteit. We maken ze zelf of kopen ze in bij leveranciers met wie we nauw contact houden. We blinken uit met seizoenproducten en halen onze producten bij voorkeur van dichtbij. We kennen de boer of zijn de boer! In de winkels vertellen wij meer over onze producten en bieden wij inspiratie voor een smakelijk en verantwoord leven.
Goed eten en verantwoord eten is eten met respect voor mens, dier en natuur. Dit geeft aan waar wij als organisatie voor staan en onze verantwoordelijkheid voor nemen.

Verrassend en makkelijk

We denken mee met onze klanten en gemak is daarin heel belangrijk. Daarom bieden wij smakelijke receptinspiratie in onze folder, ons eigen klantenmagazine, op receptkaartjes en online. Daarnaast is er veel aandacht voor gemak in de vorm van maaltijdpakketten en de verse maaltijden van Deka’s keuken. In steeds meer winkels is het door slimme looproutes mogelijk om kort en efficiënt boodschappen te doen en zijn snelle betaaloplossingen aanwezig.

Naar de webshop van DekaMarkt