Vegan Pasta alla Puttanesca

Vegan Pasta alla Puttanesca: nieuw recept in serie V-Label in De Keuken

In mijn zoektocht naar de perfecte balans tussen traditionele Italiaanse smaken en een moderne, plantaardige twist, stuitte ik op een verrassend ingrediënt: Ta’im. Een traditionele vissaus uit de Noordzee. Pasta alla puttanesca staat bekend om zijn gewaagde, krachtige smaken. De traditionele versie gebruikt ansjovis voor de zoute diepte, maar mijn versie? Die vertrouwt op de magie van een veganistische vissaus die gemaakt is van zeewier en andere plantaardige ingrediënten.

Deze saus, rijk aan umami, vormt de ruggengraat van mijn gerecht en geeft het die onmiskenbare zeezoutkarakter zonder ook maar één vis uit de zee te hoeven halen. Terwijl de saus suddert en de aroma’s zich vermengen, transformeert mijn keuken in een zwoel Italiaans kustdorpje. De geur alleen al brengt een stukje Italië in huis.

Terwijl de pasta al dente kookt, kan ik niet anders dan me even in Italië wanen.

Geniet van deze Vegan Pasta alla Puttanesca.!

Tekst & Fotografie:
Sylvia Fransen, Puuur Photography

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen
Vegan Pasta alla Puttanesca met V-Label gecertificeerde producten

Ingrediënten

150 gr linguine (type spaghetti)
25 gr plantaardige roomboter, ongezouten (bijv. V-Label gecert. ‘Roombeter‘ van BlueBand)
2 kleine uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gehakt
150 ml witte wijn
3 gedroogde tomaten, in reepjes gesneden
400 gr gepelde tomaten
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde tijm
15-20 st zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
2 el kappertjes, uitgelekt
1 st aubergine
3 el vegan vissaus Ta’im
handjevol verse basilicumblaadjes
chilivlokken, optioneel
stokbrood, optioneel

Voor de aubergine bij de Vegan Pasta alla Puttanesca

3 el bloem
1,5 el maïzena
½ tl bakpoeder
snufje zout

Deel dit recept

Behalve deze gecertificeerde producten voor de Vegan Pasta alla Puttanesca, vind je hier meer V-Label gecertificeerde producten  voor al je recepten, verkrijgbaar in de supermarkt.

Bereiding

1. Bereid de linguine al dente (beetgaar) volgens de instructies op de verpakking en houd warm.
2. Verhit de vegan boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak lichtbruin.
3. Voeg de knoflook en gedroogde tomaat toe en bak deze kort mee.
4. Blus af met de witte wijn en de vegan vissaus en laat het mengsel een paar minuten sudderen.

5. Voeg de geplette tomaten, oregano en tijm toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen, of tot de saus iets ingedikt is.
6. Roer de olijven en kappertjes door de saus.

7. Snij de aubergine in 6 gelijke delen en bestrooi deze met zeezout. Meng de ingrediënten hierboven vermeld. Haal de aubergine erdoorheen en bak krokant in een koekenpan.
8. Voeg de gebakken aubergine toe aan de saus.
9. Garneer met basilicum en serveer met chilivlokken en stokbrood.

Eet smakelijk!

Vegan Pasta alla Puttanesca van PUUUR Photography (cropped - red.)

Bekijk ook deze recepten