VEGAN PLAATPANNENKOEK

Recept uit het boek ‘Vegan Familie‘ door Maik en Jessica Süter

Het boek ‘Vegan Familie’ is voor iedereen die plantaardig(er) wil leven en op zoek is naar makkelijke, lekkere en inspirerende recepten die geschikt zijn voor de hele familie.

Misschien ben je al veganist of vegetariër en besef je dat we iets aan onze consumptie van dierlijke voeding moeten veranderen. Maar je zit ook met vragen, zoals:

Is vegan wel veilig voor baby’s en kinderen?
Hoe zet ik maaltijden op tafel waar de hele familie van kan genieten?
Moet ik persé alle dierlijke voeding opgeven als ik besluit met vegan te beginnen?
Hoe ga ik om met ‘lastige’ gezinsleden die niets van vegan moeten weten?
Wat voor gerechten kan ik in vredesnaam maken voor verjaardagen, barbecues of feestdagen zoals kerst?
In dit boek vind je de antwoorden en de juiste recepten!

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

375 ml plantaardige melk
1 eetlepel appelazijn
170 gram volkoren meel
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1 theelepel kaneel
3 rijpe bananen, geprakt
60 ml appelmoes
1 theelepel vanille extract

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: 10 minuten Passieve tijd: 20 minuten

Voor 4 personen

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een hoge bakplaat of grote ovenschaal met bakpapier.

2. Meng de melk met het azijn in een kommetje. Zet apart.

3. Meng de meel met het lijnzaad en de kaneel in een beslagkom.

4. Voeg de geprakte bananen, appelmoes, vanille extract en het melkmengsel toe en roer met een garde tot een glad beslag.

5. Giet het beslag over de beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven.

Lekker met vers zacht fruit, rozijnen, vegan chocolade, noten, ahornsiroop of pindakaas! Je kunt deze ingrediënten als topping gebruiken of door het beslag menge

Bekijk ook deze recepten

Niets gevonden.