Vegan Pompoen Rendang uit ‘VEGAN EAST’

uit het kookboek ‘Vegan East‘, van Milou van der Will.

Als we streng gaan doen, mag je dit geen rendang noemen – daar is het te ‘nat’ voor. Maar natte rendang klinkt een beetje als natte tosti. Zie dit gerecht anders als een pittige curry, met die typische rendangsmaak. Gemaakt voor zo’n gure herfstdag waarop je wel wat heat kunt gebruiken.

Rendang is een klassiek Indonesisch stoofgerecht dat traditiegetrouw uit West-Sumatra komt. Dit heerlijke gerecht, dat oorspronkelijk is ontstaan vanuit de behoefte om vlees zo lang mogelijk te bewaren, is tegenwoordig makkelijk te vega-nizen. Milou bewijst het met dit recept uit haar nieuwe kookboek ‘Vegan East’.

BEREIDINGSTIJD

< 60 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen
Vegan Pompoen Rendag uit het kookboek Vegan East

Ingrediënten

1 el arachideolie
1 portie boemboe rendang (supermarkt of toko)
1 l kokosroom (supermarkt of toko)
2 daun salam (toko), gescheurd
7 djeroek poeroet / limoenblad (toko), gescheurd
3 serehstengels (supermarkt, toko), gekneusd
1 flespompoen
witte rijst, om erbij te serveren *
een frisse salade, om erbij te serveren

Deel dit recept

*  volkoren rijst of zilvervliesrijst is een gezondere keuze

Bereiding

Verhit de olie en fruit de boemboe een minuut of 3 aan. Als de boemboe lekker begint te geuren, voeg je de kokosroom toe.
Roer goed door en schraap de bodem schoon. Voeg de daun salam, djeroek poeroet en sereh toe.

Laat zachtjes pruttelen, terwijl je de pompoen schilt, de zaden verwijdert en in kleine stukjes snijdt. Leg de pompoenstukjes in
de saus en stoof rustig gaar in 30 tot 45 minuten (afhankelijk van de grootte). Schraap af en toe langs de bodem, zodat er niks
aanbrandt. Verwijder voor het serveren de daun salam, djeroek peroet en serehstengels.

Serveer met de rijst en een frisse salade.

UIT HET KOOKBOEK Nieuwe druk en nieuwe cover van het populaire kookboek Vegan East
Nieuwe druk en nieuwe cover van het populaire kookboek Vegan East

Van streetfood tot basisreceptuur, van spicy tot lichtvoetige Aziatische salades en zoet: ‘Vegan East’ biedt 80 oosterse vegangerechten, bomvol smaak, die bovendien razendsnel op tafel staan. Van ‘nasi goreng vegan style’ tot en met homemade boemboes, kruidenmengsels en currypasta’s.

Milou van der Will heeft de oosterse kookkunsten afgekeken van haar Indische opa en vader. Met haar keuze voor een plantaardig voedingspatroon ontstond de zoektocht naar de smaken van toen in een plantaardige jas: ‘Als je kiest voor plantaardig eten, betekent dat niet dat je de smaak of textuur van vlees niet mag opzoeken. Ik omarm juist al die smaken van vroeger, speur naar de lekkerste ingrediënten, experimenteer, probeer klassiekers te evenaren, of steek ze juist in een nieuw, groen jasje.’

Bestel ‘Vegan East’ bij Vega-Life