VEGAN POMPOEN RENDANG UIT ‘VEGAN EAST’

uit het kookboek ‘Vegan East‘, van Milou van der Will.

Als we streng gaan doen, mag je dit geen rendang noemen – daar is het te ‘nat’ voor. Maar natte rendang klinkt een beetje als natte tosti. Zie dit gerecht anders als een pittige curry, met die typische rendangsmaak. Gemaakt voor zo’n gure herfstdag waarop je wel wat heat kunt gebruiken.

Rendang is een klassiek Indonesisch stoofgerecht dat traditiegetrouw uit West-Sumatra komt. Dit heerlijke gerecht, dat oorspronkelijk is ontstaan vanuit de behoefte om vlees zo lang mogelijk te bewaren, is tegenwoordig makkelijk te vega-nizen. Milou bewijst het met dit recept uit haar nieuwe kookboek ‘Vegan East’.

BEREIDINGSTIJD

< 60 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

1 el arachideolie
1 portie boemboe rendang (zie pag. 38)
1 l kokosroom (toko)
2 daun salam (toko), gescheurd
7 djeroek poeroet (toko), gescheurd
3 serehstengels, gekneusd
1 flespompoen
witte rijst, om erbij te serveren
een frisse salade, om erbij te serveren

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd 1 uur
Voor 4 personen

Verhit de olie en fruit de boemboe een minuut of 3 aan. Als de
boemboe lekker begint te geuren, voeg je de kokosroom toe.
Roer goed door en schraap de bodem schoon. Voeg de daun
salam, djeroek poeroet en sereh toe.

Laat zachtjes pruttelen, terwijl je de pompoen schilt, de zaden
verwijdert en in kleine stukjes snijdt. Leg de pompoenstukjes in
de saus en stoof rustig gaar in 30 tot 45 minuten (afhankelijk van
de grootte). Schraap af en toe langs de bodem, zodat er niks
aanbrandt. Verwijder voor het serveren de daun salam, djeroek
peroet en serehstengels.

Serveer met witte rijst en een frisse salade.

Bekijk ook deze recepten