“Vegan RamenSalade is een plantaardige recept uit een van mijn favoriete kookboeken nl. ‘Vegan JapanEasy‘ van Tim Anderson” zegt Erwin, werkzaam bij de Vegetariërsbond.
Tim Anderson over dit recept: “Op een groot deel van de Japanse eilanden zijn de zomers heet en klam, dus dat is geen weer voor noedels, de culinaire vorm van een sauna. Ramenbars in Japan verkopen meestal iets als deze koude ramensalade, hiyashi chūka, om toch klanten te trekken. De noedels maken er een vullende maaltijd van die toch licht en fris is.”
Vegan RamenSalade (Hiyashi Chüka) uit Vegan JapanEasy
Ingrediënten
100 g cherrytomaten, gehalveerd
1 el sojasaus*
2 tl fijne suiker of rietsuiker
1 tl sesamolie
100 g gemengde salade
0.5 komkommer, in lange dunne repen
2 wortels, in lange dunne repen
4 porties ongekookte ramennoedels
240 ml sesamdressing, verdund met wat water en zout of sojasaus, of 240 ml wafudressing
2 avocado’s, in plakjes van ongeveer 3 mm dik
paar snufjes sesamzaad
* alle varianten van Kikkoman Sojasaus zijn V-Label gecertificeerd.
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Schep de cherrytomaten om met de sojasaus, suiker en sesamolie. Leg ze op een bakplaat en bak de tomaten 20 minuten tot ze een beetje uitgedroogd en bruin zijn. Laat ze afkoelen en schep ze door de saladeblaadjes, komkommer en wortel.
Breng een grote pan water aan de kook. Kook de ramen iets langer dan beetgaar (de noedels worden flink wat steviger als je ze laat afkoelen), giet af en spoel ze heel goed af onder de koude kraan – ze moeten helemaal koud zijn en zo min mogelijk zetmeel bevatten.
Laat goed uitlekken en schep ze in een schaal door de dressing van je keus. Verdeel de noedels over borden of kommen, schenk het restje dressing uit de schaal erover en garneer met de salade, avocado en het sesamzaad.
**Vegan JapanEasy: Ontdek de plantaardige Japanse keuken**
Vegan kookboeken zijn populairder dan ooit en deze *Vegan JapanEasy* is een absolute aanrader. Met meer dan 80 heerlijke plantaardige recepten laat dit kookboek zien hoe je zonder smaakverlies kunt genieten van de Japanse keuken. Van klassiekers zoals groententempura tot moderne gerechten als bloemkoolkatsu, *Vegan JapanEasy* heeft voor iedereen genoeg keuze. Dus ook voor jou.
De Japanse keuken wordt vaak geassocieerd wordt met vis en dierlijke producten, maar gelukkig zijn veel gerechten eenvoudig aan te passen voor een vegan lifestyle. Tim Anderson, zelf géen veganist, werd door zijn ervaringen in Japan geïnspireerd om plantaardig te koken. Dit kookboek leert je niet alleen hoe je vlees- en visgerechten kunt vervangen, maar ook hoe je eenvoudig smaakmakers samenstelt voor authentieke Japanse gerechten.
Met zijn opvallende gouden cover en schitterende fotografie is *Vegan JapanEasy* niet alleen een feest voor het oog, maar ook een leerzame gids. Het boek bevat een uitgebreide uitleg over ingrediënten, kooktechnieken en heerlijke recepten voor elke maaltijd. Kortom, een must-have voor iedereen die de Japanse keuken op een plantaardige manier wil ontdekken.