VEGAN RECEPT VOOR KAAS VAN CASHEW

Recept uit ‘Verrukkelijk vegan’ door Pauline Bossdorf.

Deze room‘kaas’ is een heerlijk plantaardig alternatief waarvoor je slechts weinig ingrediënten nodig hebt! Het hoofdbestanddeel zijn cashewnoten. Als je ze een tijdje weekt in water en krachtig pureert, ontstaat er een heel romig mengsel.

Wat ik bij dit recept extra leuk vind –behalve het opeten– is het versieren: je kan hierbij heel creatief te werk gaan en je uitleven – echt een blikvanger op een feestbuffet ~ Pauline

BEREIDINGSTIJD

90+ minuten >

GESCHIKT VOOR

niet gespecificeerd personen

Ingrediënten

200 g cashewnoten
1 el citroensap
klein teentje knoflook
tl zout
tl versgemalen zwarte peper

Deel dit recept

Bereiding

Klaar in: 15 min. Inweek-tijd: 4 uur tot hele nacht

Giet de geweekte cashews af, was ze en doe ze in een krachtige keukenmachine.
Voeg de overige ingrediënten plus 1-3 eetlepels water
(afhankelijk van hoe romig de kaas moet zijn) toe en pureer stevig.
Bewaar de cashewkaas in een luchtdichte verpakking,
voor max. 1 week goed in de koelkast.
Tips

Maak van de kaas een blokje & bewaar in een marinade van olijfolie, rozemarijn of chilipeper.
Qua smaak en structuur heb je ongeveer een feta.

Maak balletjes van de kaas en plat die beetje plat tussen je handen. Rol ze dan door fijngehakte bieslook, fijngehakte geroosterde walnoten, geraspte citroenschil, kerriepoeder, peper of iets anders.

Bekijk ook deze recepten