Vegan Romige Bloemkool Soep

Recept uit het boek ‘Vegan Familie‘ door Maik en Jessica Süter. Dit boek is de winnende titel van de (9e editie) van de LekkerVega Kookboekverkiezing 2021!

Het boek ‘Vegan Familie’ is voor iedereen die plantaardig(er) wil leven en op zoek is naar makkelijke, lekkere en inspirerende recepten die geschikt zijn voor de hele familie.

Misschien ben je al veganist of vegetariër en besef je dat we iets aan onze consumptie van dierlijke voeding moeten veranderen. Maar je zit ook met vragen, zoals:

Is vegan wel veilig voor baby’s en kinderen?
Hoe zet ik maaltijden op tafel waar de hele familie van kan genieten?
Moet ik persé alle dierlijke voeding opgeven als ik besluit met vegan te beginnen?
Hoe ga ik om met ‘lastige’ gezinsleden die niets van vegan moeten weten?
Wat voor gerechten kan ik in vredesnaam maken voor verjaardagen, barbecues of feestdagen zoals kerst?
In dit boek vind je de antwoorden en de juiste recepten!

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 eetlepels gedroogde rozemarijn
1 eetlepels gedroogde tijm
1.5 liter groentebouillon
250 ml kokosmelk
3 eetlepels edelgist
Sap van 0.5 citroen

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: 15 minuten Passieve tijd: 20 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze

Verhit een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook 5 minuten.
Voeg de bloemkoolroosjes en de specerijen toe en bak nog 5 minuten.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur middellaag en laat 20 minuten koken.
Voeg de kokosmelk toe. Roer goed.
Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng de soep op smaak met het edelgist, citroensap, peper en zout.

Bekijk ook deze recepten