Bereidingstijd 5 uur (inclusief laten weken,akoelen en oventijd)
Voor 20 frietjes
Nodig: ovenschaal van circa 21 x 34 cm
1 Roer in een grote pan de polenta door het warme water. Laat dit
minimaal een halfuur weken (een hele nacht kan ook).
2 Zet de pan op middelhoog vuur en voeg alle ingrediënten, behalve de
kaas en de margarine toe. Breng al roerend aan de kook en kook
5 minuten. Pas op voor spatten. Zet het vuur uit, voeg de kaas en
margarine toe en roer door.
3 Bekleed de ovenschaal met bakpapier en giet de polenta hier in, strijk de
bovenkant glad. Laat minimaal 2 uur afkoelen.
4 Verwarm de oven voor tot 220 °C.
5 Stort de polenta op een snijplank en verwijder het bakpapier. Snijd de
polenta in reepjes van circa 2 x 9 centimeter.
6 Leg de reepjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met
olie. Zorg dat alle kanten met olie bedekt zijn.
7 Bak de frietjes 25 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze voorzichtig
om, en bak nogmaals 10 minuten. Haal uit de oven en laat ze
3 minuten op kamertemperatuur komen.
8 Meng de ingrediënten voor de blauwe mayonaise. Serveer die bij de
polentafrietjes.