Deze wereldwijde klassieker is nu geschikt voor vegetariërs en veganisten. Let op: er gaat origineel wel alcohol in (dus kijk uit aan wie je deze plantaardige Stroganoff serveert), maar we hebben tips om dat te vervangen.
Vegan Stroganoff
Ingrediënten
1 ui, in halve ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 paprika’s, in repen gesneden
300 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
2 el tomatenpuree
1 el mosterd
3 el wodka (of een scheut citroensap; je kunt wodka ook weglaten)
2 el paprikapoeder
mespuntje cayennepeper
100 ml groentebouillon
200 ml plantaardige kookroom
20 g verse peterselie, fijngesneden
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Verhit een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook 5 minuten.
Voeg de paprika en de paddenstoelen toe en bak nog 10 minuten.
Voeg de tomatenpuree, mosterd, wodka, specerijen en groentebouillon toe en meng goed.
Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten stoven.
Voeg de kookroom toe en roer goed. Stoof nog 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Garneer de stroganoff met de peterselie.
Heerlijk met geroosterde aardappelen en een frisse salade.
Recept uit het boek ‘Vegan Familie‘ door Maik en Jessica Süter. Dit is de winnende titel van de (9e editie) LekkerVega Kookboekverkiezing 2021!
Dit recept is ook onderdeel van de VegaFeb Challenge!
Dit zijn alle recepten uit de VegaFeb challenge 2023