Dit recept is onderdeel van de gourmetspecial van kerst 2016. Dit makkelijke, maar feestelijke recept is ideaal voor een gezellige avond tijdens de feestdagen. Met deze marinade geef je je vegetarische kipstukjes, tofu of tempeh de smaak van gekruide kip.
Vegetarische kipmarinade
Ingrediënten
1 el neutrale olie (bijvoorbeeld koolzaadolie)
2 tl paprikapoeder (mild)
1 tl gerookt paprikapoeder
0.5 tl komijn
0.5 tl kaneel
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Gebruik de marinade direct of zet hem tot gebruik in de koelkast.
Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram