Vegetarische lasagne met linzenbolognese en vega Parmesaan

Vandaag eten we deze vegetarische lasagne. Een linzenbolognese met vega Parmesaan. Bolognesesaus is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bolgna, de hoofdstad van de Italiaanse regio Emilia-Romagna. Maar deze variant is door onze eigen receptenmaakster Sylvia bedacht. 

Voedingswaarde per portie
• Calorieën: 601 kcal
• Eiwitten: 31.6 g
• Vetten: 27.9 g
• Koolhydraten: 56.3 g
• Vezels: 11.0 g

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen
vegetarische lasagne

Ingrediënten

1 grote ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 grote wortel, in kleine blokjes
4 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
4 verse tomaten, in blokjes
1 blik linzen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 el tomatenpuree
2 el Italiaanse kruiden (zoals oregano en basilicum)
2 el paprikapoeder
2 el olijfolie
16 lasagnebladen (bij voorkeur volkoren of verse lasagnebladen)
98 ml groentebouillon (van Knorr)
150 g vega Parmesaan, geraspt; zoek voor een vegan maaltijd naar de plantaardige variant
249 g ricotta (of vegan silken tofu)
Peper en eventueel zout naar smaak

Een vleesvervanger toevoegen? Gebruik dan bijvoorbeeld een vegan variant van rul gehakt. Dit kan direct worden meegebakken met
de groenten in de linzenbolognese.

Deel dit recept

De overgebleven bleekselderij kun je gebruiken in een soep, salade, of als snack met hummus. Je kunt het ook invriezen om later te verwerken in een bouillon of stoofgerecht.

Op zoek naar een vega Parmesaan? Check deze varianten met het V-Label: Vegan Parmesan style bij Lidl en Parrano poeder bij diverse supermarkten.

Bereiding

1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de wortel en
bleekselderij toe en bak 5 minuten mee tot de groenten zachter worden.
2. Voeg de tomatenpuree, Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe. Bak dit 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
Voeg vervolgens de verse tomaten, tomatenblokjes, linzen en groentebouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en
laat de saus 15 minuten pruttelen. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout naar smaak.
3. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een ovenschaal en verdeel een dun laagje linzenbolognese over de bodem. Leg hierop
een laag lasagnebladen. Herhaal dit proces (saus, lasagnebladen) tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laag
linzenbolognese.
4. Meng de ricotta met de helft van de vega Parmesaan. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bovenkant van de lasagne.
Strooi de resterende vega Parmesaan eroverheen.
5. Plaats de lasagne in de voorverwarmde oven en bak 30-35 minuten, of totdat de lasagnebladen zacht zijn en de bovenkant
goudbruin is.
6. Laat de lasagne 5-10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Serveer in porties en geniet van een heerlijk voedzame
maaltijd!