Maak ook deze vegetarische saté spiesjes van Jacinta Bokma, snel gemaakt, geschikt voor een groot gezelschap en perfect voor de vegetarische barbecue.
Serveer met cassave kroepoek en seroendeng (mengsel van knapperige geraspte kokos en pinda’s).
Maak ook deze vegetarische saté spiesjes van Jacinta Bokma, snel gemaakt, geschikt voor een groot gezelschap en perfect voor de vegetarische barbecue.
Serveer met cassave kroepoek en seroendeng (mengsel van knapperige geraspte kokos en pinda’s).
scheutje oosterse roerbak- of wokolie
2 theel. bruine suiker
1 theel. citroengras-puree (tube) of geraspte schil van 1 limoen
3 tenen knoflook uit de knijper
3 sjalotjes
1 eetl. kerriepoeder
6-8 el pindakaas
kopje melk
3 el sojasaus of ketjap
sambal (optioneel)
350 g vleesvervanger naar keuze (hier: Proviand chicken style vlees van groente, niet meer te koop)
1 zak cassave-chips
600 gr sperziebonen en/of broccoli
Bereidingstijd: tot 30 minutenKook in een laagje water eerst de sperziebonen of broccoli beetgaar en giet af.
Pel en hak de sjalotten. Verhit 3 eetlepels wokolie met de suiker en fruit daarin knoflook, sjalot, citroengras-puree of limoenrasp en kerriepoeder en laat nog 4 minuten zachtjes fruiten.
Voeg pindakaas, melk en sojasaus of ketjap (zoeter) toe en verwarm. Roer de saus glad en proef. Als je het pittiger wilt, voeg dan een theelepel sambal (of naar wens) toe. Wil je de saus dunner, leng dan aan met het kookwater van de sperziebonen of broccoli.
Bak in de koekenpan de vleesvervanger in een paar minuten knapperig (gebruik bakvet, boter of olie zoals je gewend bent), voeg toe aan de saus en laat nog twee minuten meepruttelen.
Serveer met de sperziebonen of broccoli en eet hierbij kruidige korianderquinoa of -rijst, of eet met noedels. Leg de cassavechips ernaast.
Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram