Vegetarische taco’s met chipotle-jackfruit

Vegetarische taco’s met chipotle-jackfruit. Een heerlijk gerecht, in samenwerking met Foodies Magazine. Jackfruit is een veelgebruikte vleesvervanger. Het heeft namelijk de  structuur en de bite van vlees. En het neemt makkelijk kruiden en marinades op. Geniet van de rokerige en pittige smaak van deze plantaardige taco’s.

Voedingsinformatie per portie: ca. 691 kcal
21 g eiwit | 36 g vet | 65 g koolhydraten

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

300 g jackfruit uit blik – afgespoeld en uitgelekt
1 el olie
200 g kidneybonen uit blik – afgespoeld en uitgelekt
8 kleine maistortilla’s
1 rode ui in ringen
0.5 bosje koriander ca. 10 g – alleen de blaadjes + grofgehakt
jalapeñopepers – potje (voor erbij)
tabasco (voor erbij)

Voor de marinade
2 el chipotlepasta
0.5 tl kaneelpoeder
0.5 tl komijnpoeder
zout
2 el olie
sap van 0.5 limoen

Voor de cashewcrème
150 g cashewnoten – rauw & ongezouten
0.5 teentje knoflook
zout

Deel dit recept

Dit recept is onderdeel van de 7-daagse gratis veggie culi challenge.

Bereiding

Voorbereiding: 5 minuten. Marineren: 1 uur. Bereidingstijd: 15 minuten
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Meng de jackfruit goed door de marinade en zet afgedekt minstens 1 uur in de koelkast.

Week intussen voor de cashewcrème de cashewnoten ca. 30 minuten in 100 ml heet water. Doe de cashewnoten met het weekvocht en de knoflook in een blender of keukenmachine en maal tot een smeuïge en gladde crème. Breng op smaak met zout.

Verhit 1 el olie in een pan en bak er de gemarineerde jackfruit in 5 minuten rondom goudbruin in. Voeg de kidneybonen toe en bak nog 2 minuten verder. Verwarm de tortilla’s kort in een grillpan.

Bestrijk de tortilla’s met de cashewcrème. Schep er wat jackfruit met bonen op. Maak af met de rode ui, de koriander, de jalapeñopepers en een paar druppels tabasco.

UIT HET KOOKBOEK

Recept afkomstig uit de VegaSpecial die we met Foodies maakten.

Foto’s & receptuur: Willem van Santen