Veggielover 3-minuten burger

Een vegan verrukkelijk feestje op je bord, deze dubbele megaburger met plantaardige knoflookmayo en knapperige kiemen. Leuk om eens te serveren op een feestje of als voorgerecht in mini-vorm met kleine broodjes.

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

1 personen

Ingrediënten

2 vleesvrije burgers
plukje kiemen naar keuze (bv. broccolikiemen)
volkoren busbrood (rond brood)
ketchup
100 ml sojamelk (let er goed op dat ‘ie echt ongezoet is!)
1 theel. (kruiden)zout
1 theel. mosterd
1 eetl. witte balsamico- of appelazijn of een kneepje citroensap
125 ml milde olijfolie
125 ml zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
Gemengde Italiaanse kruiden (optioneel, of kies voor 1 soort kruid, bijvoorbeeld basilicum, of oregano)

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minutenBak de burgers een minuutje in de pan.
Doe alle ingrediënten voor de wonderaïoli in een hoge mengbeker en pureer met de staafmixer in 5 tot 10 seconden tot een romige, stevige massa. Proef en maak eventueel nog wat meer op smaak met wat extra zout, knoflook en/of kruiden.
Beleg een rondje brood om en om met wat ketchup, een burger, een dot wonderaïoli en wat kiemen en herhaal dit tot een mooi torentje.

 

 
Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.

Bekijk ook deze recepten