Venkel- Knolselderijsoep met sinaasappelschil
Ingrediënten
3 el olie
1 ui
750 g venkelknol
250 g knolselderij
1 sinaasappelrasp
500 ml water
zout en peper
4-6 el crème fraiche
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem. Voeg de fijngesneden ui toe en fruit een aantal minuten zachtjes. Voeg fijngesneden venkelknol en knolselderij toe en laat circa 10 minuten meebakken. Rasp de oranje schil van de sinaasappel (let op dat je het witte niet mee raspt) en voeg toe samen met het water en wat zout en peper. Laat 15 minuten zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn. Pureer met staafmixer, blender of roerzeef. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met een beetje los geroerde crème fraiche en wat vers gemalen zwarte peper.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/