Visvrije Makreelsalade

Heerlijke Visvrije Makreelsalade met de 100% plantaardige visvervanger ‘Bananenbloesem‘, van Fairtrade Original.

Na het grote succes van de eerste Young Jackfruit in blik in de Nederlandse reguliere supermarkten, komt Faitrade original nu met een nieuwe vangst uit Thailand: bananenbloesem. Deze bloem staat bekend als hét plantaardig alternatief voor vis, door zijn neutrale smaak en zachte structuur.

De bananenbloesem is de paarse bloem die onderaan een bananentros groeit. Je kunt ‘m stomen of koken en doordat het makkelijk smaken opneemt kun je het heel goed marineren en kruiden. Er zijn zeeën van toepassingen!

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

8 personen

Ingrediënten

2 el crème fraîche
1 Granny Smith appel, geschild en in blokjes
1 el dille, gehakt
2 el kappertjes, afgespoeld en gehakt
1 el bladpeterselie, gehakt
1 el limoensap
Peper en Zout
1 blik Fairtrade original banenbloesem, goed afgespoeld en uitgelekt

Deel dit recept

Bereiding

Al in 10 mins klaar!

HOE BEREID JE BANANENBLOESEM?
De bananenbloesem wordt in Thailand geschild en in parten ingeblikt. Als je het blik opent, doet het je misschien een beetje denken aan artisjok. Als je met bananenbloesem gaat koken, haal je de stukken voorzichtig uit het blik en spoel ze in een vergiet goed af met koud water en laat vervolgens uitlekken. Daarna kun je de bananenbloesem marineren of kruiden. Het vruchtvlees zelf is neutraal van smaak, neemt net als jackfruit gemakkelijk smaken op en kan daarom op heel veel verschillende manieren worden gebruikt als culinair alternatief voor vis. De meest bekende toepassing is fish & chips waarbij de langwerpige gemarineerde stukken bloesem ondergedompeld worden in een bloembeslag (tempura) en gefrituurd.

BEREIDINGSWIJZE

Hak alle stukken bananenbloesem uit het blik fijn.

Roer de gehakte bananenbloesem met de overige ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Serveer op een toastje bij de borrel of op een cracker bij de lunch!

Bekijk ook deze recepten