Heerlijke en gezonde vegetarische en veganistische recepten uit de hele wereld, persoonlijke inleidingen bij elk recept, schijnbaar onbeperkte variatiemogelijkheden. Originaliteit ten top, een aanwinst! Het kookboek “The Green Kitchen Travels” is verkrijgbaar in onze webshop!
Wafel van pompoen en amandel
Ingrediënten
1 kleine pompoen of flespompoen, ongeveer 700 g, of 500 g ongezoete pompoenpuree
6 eieren
250 ml karnemelk met actieve culturen
120 ml water
210 g amandelmeel
60 g boekweitmeel
2 el ahornsiroop of heldere honing (liefst onverhit), plus extra om mee op te dienen
1.5 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
0.5 tl gemalen kruidnagel
0.5 tl zeezout
wat koudgeperste kokosolie of roomboter
Bereiding
Bereidingstijd: tot 90 minutenVerwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6). Halveer de pompoen met een scherp mes en schraap de pitten er met een lepel uit. Leg beide helften op een bakplaat met de gesneden kant naar beneden en zet 30-40 minuten in de oven, of tot de schil borrelt en iets bruin is en het vruchtvlees zacht is.
Haal de pompoen uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Schep het vruchtvlees uit de schil en doe het in een schaal. Pureer met een vork of gebruik de foodprocessor.
Klop de eieren in een grote kom los tot ze schuimen. Meet 500 g pompoenpuree af en doe deze met de rest van de ingrediënten, behalve de kokosolie of boter, bij de eieren.
Roer alles goed door elkaar. Laat het beslag 15 minuten in de koelkast rusten. Dit is belangrijk omdat de wafels dan beter heel blijven tijdens het bakken.
Zet je wafelijzer aan en wacht tot het heet is. Bestrijk beide kanten van het ijzer met wat kokosolie of boter en schep er ongeveer 4 eetlepels van het beslag in (of minder of meer, afhankelijk van je wafelijzer) en sluit het deksel. De wafel is na ongeveer 1½ minuut klaar. Open het deksel langzaam en gebruik een vork om de wafel voorzichtig van het hete ijzer los te maken. Herhaal met de rest van de wafels. Dien op met een flinke lepel yoghurt, rauwe frambozen-chiajam en wat ahornsiroop.
De vegetarische recepten in The Green Kitchen Travels zijn geïnspireerd op de smaken en gerechten die ze op hun vele reizen zijn tegengekomen. Laat je inspireren door hun reizen en begin de dag met wafels van pompoen en amandel uit San Francisco, zet tussen de middag je tanden in een Thaise noedelloze pad thai en geniet 's avonds van een linzensoep uit Sri Lanka.
Via hun populaire foodblog 'Green Kitchen Stories' inspireren David Frenkiel en Luise Vindahl al jarenlang een enorme groep mensen met hun prachtig gefotografeerde vegetarische recepten. De Zweed en Deense ontmoetten elkaar in Italië. Dat ze zich het meest thuis voelen als ze niet thuis zijn, wordt duidelijk als ze besluiten een wereldreis te maken wanneer hun dochtertje Elsa nog maar 7 maanden oud is.
Makkelijk verkrijgbare ingrediënten en heldere instructies, een gegarandeerd succes!