Walnoten tapenade

Dit recept is heerlijk op brood of op een toastje en zo klaar. In 10 minuten heb je een lekkere spread.

Vegacademy tip
Op dit gerecht kun je eindeloos variëren. Wil je een keer een andere smaak? Kies een andere noot. Kijk in onze notenwijzer en wij helpen je met de keuze van een andere noot.

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

100 gram walnoten
2 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel kokosolie
5 zongedroogde tomaten
1 scheut citroensap
Snufje zout en peper
2 takjes basilicum
5 takjes peterselie
1 theelepels basilicum gedroogd

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minutenMaal de walnoten tot meel in een keukenmachine of blender. Voeg dan de zonnebloempitten toe samen met de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes, de fijngesneden verse basilicum, peterselie, kokosolie zout, peper en citroensap.

Pulse alles tot een gelijkmatig mengsel ontstaat wat niet te fijn is en proef of je nog extra zout, peper of citroensap wilt toevoegen.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  https://www.kok-aan-huis.com/

Bekijk ook deze recepten