Wereldburger

Dit gerecht is lekker bij de warme maaltijd of als lunchgerecht. Ook favoriet bij kinderen als hapje in de broodtrommel mee naar school!

Voor veggiemama’s en veggiepapa’s hebben we recepten voor elk moment van de dag. Deze recepten zijn vooral geschikt voor kinderen van 4-12 en hun ouders.

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

150 g wortel
150 g belegen kaas
100 g fijne havervlokken
1 ei
0.5 theel. peper
1 theel. tijm
1 theel. peterselie
tarwemeel (om te wentelen)
roomboter

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minutenSchil en rasp de wortel fijn. Rasp de kaas fijn. Vermeng de wortel en kaas met de havervlokken, het ei en de kruiden.

Kneed alles goed door elkaar en laat dit 15 minuten rusten.

Vorm de burgers van het mengsel en wentel ze door het meel. Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten in 10 minuten bruin. Niet te veel schuiven. De vlokken moeten een beetje garen en de kaas moet gesmolten zijn.

De recepten komen uit de Kleine Vegetariër, een boek speciaal voor veggiemama's. Dit boek is te bestellen in de webshop.

Styling & fotografie: Lisanne Koopmans
http://kijkomtezien.wordpress.com
instagram.com/kijkomtezien/

Bekijk ook deze recepten