8 stronkjes witlof, gehalveerd en kern verwijderd
600 g aardappelen, geschild en in dunne plakjes
100 g pecannoten, grof gehakt
200 ml kookroom (of sojaroom als vegan variant*)
2 el honing (of ahornsiroop als vegan variant*)
2 tl mosterd
3 takjes verse tijm (of 1 tl gedroogde tijm)
100 g geraspte kaas (old amsterdam kaas, of een vegan vervanger*)
2 el boter of pantaardige olie
Peper en eventueel zout naar smaak
(*) Let op:
Voor veel kazen, zoals bijvoorbeeld Gruyère wordt dierlijk stremsel in gebruikt. Het is een vegetarische instinker. Old Amsterdam kaas gebruik ‘microbieel’ stremsel, en is dus wel vegetarisch. Gebruik als je plantaardig wilt eten bijvoorbeeld ‘Vairy vegan plantaardige rasp’. Of gebruik een beetje paneermeel om het knapperige korstje op het gerecht te krijgen.
De honing kan je vervangen door agave of ahorn om dit gerecht te veganizen.