Witte bonen met gegrilde artisjokken

Soms is er geen tijd om een warme maaltijd te maken. Vroeger hoorde de warme maaltijd dagelijks ten minste één keer genuttigd te worden. (In Italië en Frankrijk soms zelfs twee keer en ook in Engeland is twee keer warm eten niet ongebruikelijk, denk aan het ‘ cooked breakfast’)

Het is echter niet zo belangrijk of je nu wel of niet een warme maaltijd binnen krijgt, maar veel meer of je over de dag heen genoeg voedingsstoffen tot je neemt. In een vegetarisch voedingspatroon verdienen de eiwitten een bijzondere plaats. Peulvruchten zijn een goede eiwitbron, ze zijn goedkoop en je kunt er verschrikkelijk lekkere recepten mee maken. Probeer deze eens!

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

250 g artisjokharten
2 teen knoflook
500 g gare witte bonen
1 citroensap
2 handjes slablaadjes
zout, peper
evt. geitenkaas, feta

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Giet de artisjokken af, besprenkel ze met wat olie.
Verhit de grillpan en doe er een enkele laag artisjokken in. Laat de artisjokken erin liggen totdat ze mooi bruine grillstrepen krijgen. Het omdraaien gaat het makkelijkst met een pincet of knijper. Let op er in ieder geval op dat je de antiaanbaklaag van de grillpan niet beschadigt.

Verhit wat olie in een ruime pan. Bak de fijngesnipperde knoflook hierin kort aan, mag niet bruin of zwart verkleuren. Voeg de gegrilde artisjokharten toe en laat samen met de uitgelekte bonen op temperatuur komen. Haal van het vuur, roer het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de slablaadjes over de borden en verdeel hier het artisjok/bonenmengsel over. Maak af met enkele plakken geitenkaas, verkruimelde feta of grof geraspte Parmezaanse kaas. Maar ook zonder kaas is dit een lekkere salade.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/

Bekijk ook deze recepten