Bereidingstijd: tot 45 minutenPaprikasaus: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd een ui en de paprika’s in grove stukken. Hak het teentje knoflook en doe deze samen in een ovenschaaltje met 2 eetl olijfolie, peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven. Draai het paprikamengsel vervolgens glad samen met de gerookte paprikapoeder en de rode wijnazijn in een blender. Een staafmixer kan ook. Voeg tijdens het draaien nog 1 eetl olijfolie toe en evt. peper en zout.
Zuurkool: Rasp een appel en snipper een ui. Dit mag samen met een eetl. olijfolie, karweizaad, zuurkool, peper en een snufje zout in een sauspannetje. Voeg een half glas water toe en stoof de zuurkool zachtjes gaar in 10 minuten met een deksel op de pan. Zorg dat al het vocht opgenomen is.
Aardappelsalade: Was en snijd de aardappelen in kleine blokjes. Kook deze gaar in gezouten water en laat ze uitwasemen. Snijd de appel in kleine blokjes en de bieslook fijn. Wanneer de aardappelblokjes lauwwarm zijn, mag er de mosterd, mayonaise, appel en bieslook bij. Breng de salade op smaak met peper en zout.
Rolletjes: Maak van 12 plakjes boterhamworst goed gevulde rolletjes met de zuurkool.
Serveer de rolletjes als op de foto of maak er zelf wat moois van. De mooie streepjes kan je thuis maken door de saus in een boterhamzakje te doen en er een puntje af te knippen. In een handomdraai je eigen spuitzakje.