Wortel-gembersoep

Noem deze soep maar geen wortelsoep… De naam ‘oranjesoep’ spreekt kinderen meestal meer aan en zorgt dat deze zonder veel moeite gegeten wordt!

Voor veggiemama’s en veggiepapa’s hebben we recepten voor elk moment van de dag. Deze recepten zijn vooral geschikt voor kinderen van 4-12 en hun ouders.

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

500 g wortelen
3 uien
4 eetl. olijfolie
3 cm verse gember
3 volle eetl. witte amandelpasta
bouillonpoeder naar smaak
peper

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Was de wortelen (schillen hoeft niet) en schil de ui en snijd deze in grove stukken.

Verhit een soeppan en doe wanneer deze heet is de olie erin. Voeg de wortel en de ui toe en fruit dit aan.

Voeg de gember toe en zoveel water totdat de groenten net onderstaan. Kook alles gaar met de deksel op de pan in 15-20 minuten. Haal wanneer de groenten gaar zijn de gember eruit.

Voeg amandelpasta, bouillonpoeder en peper toe en pureer alles met de staafmixer. Bepaal zelf de dikte van de soep door er meer of minder water aan toe te voegen.

Extra: neem 2 appels en een half bosje verse peterselie. Schil de appels en snijd er stukjes van. Hak de peterselie fijn. Voeg de appels toe en warm goed door. Voeg vlak voor het opdienen de peterselie toe.

De recepten komen uit de Kleine Vegetariër, een boek speciaal voor veggiemama's. Dit boek is te bestellen in de webshop.

Bekijk ook deze recepten

Niets gevonden.