De recepten die in het kookboek “vegetarische recepten geïnspireerd door een lomilomi-chef” worden beschreven zijn vrij van geraffineerde suiker en tarwe. Er wordt gebruik gemaakt van sojayoghurt en kokosolie, maar deze zijn naar wens te vervangen door gewone yoghurt en andere olie, zoals olijfolie. Als zoetstof wordt er gebruik gemaakt van agavesiroop, kokosbloesemsuiker en honing en in sommige recepten komt speltbloem voor, zodat niet alle recepten glutenvrij zijn.
Wortelmuffins
Ingrediënten
150 gr roomboter, gesmolten
70 gr kokosbloesemsuiker
200 gr wortel, geraspt
2 eieren
0.5 tl zout
0.5 tl vanillepoeder
1 tl geraspte citroenschil
200 gr (spelt)bloem
0.5 tl baking soda
1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
2 tl kaneel
50 gr rozijnen
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Verwarm de oven voor op 160º graden.
Zet 12 muffinvormpjes klaar, eventueel in een muffin bakvorm.
Voeg gesmolten boter, kokosbloesemsuiker, geraspte wortel, eieren, zout, vanillepoeder en citroenschil samen in een beslagkom en mix met een garde door elkaar.
Voeg bloem, baking soda, wijnsteenzuurbakpoeder en kaneel samen in een andere kom en roer goed door elkaar.
Roer het bloemmengsel met aandacht door het natte mengsel en roer er tenslotte de rozijnen door.
Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak de muffins 25 minuten in de oven.
De auteur leerde tijdens een opleiding lomilomi (Hawaïaanse Healing Massage) dat eerlijk eten en puur leven je wereld kunnen veranderen. Deze massage is voedend voor de ziel en daarom wordt er gewerkt met puur voedsel dat voedend is voor het lichaam en bevrijdend voor de geest.
Alle recepten in dit boek zijn gemaakt met pure producten zonder kunstmatige toevoegingen, vrij van geraffineerde suiker en tarwe en de meeste recepten zijn ook gluten- en koemelkvrij.