Dit recept is als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht zeer geschikt. Serveer er dan nog wat (bruine) rijst bij en bijvoorbeeld een spinaziesalade.
Wortelpuree met feta en papadums
Ingrediënten
300 gram wortelen
1 tl komijn
2 tl harissa
5 el olijfolie
scheutje azijn
75 gram feta
300 gr (Griekse) yoghurt
3 el olijfolie
1 teen knoflook
2 el dille
2 el munt
papadums
veldsla
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Wortelpuree (Houriya)
Schrap de wortelen, snijd ze in plakjes en kook ze in weinig water goed gaar. Pureer met azijn, harissa, komijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Fetapuree
Snijd de feta in blokjes en prak die met een vork door de andere ingrediënten. Het hoort een beetje brokkelig te zijn.
Serveren met
• papadums
• veldsla
Bereid de papedums volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Om het geheel mooi te presenteren heb ik 2 steekringen genomen van verschillende grootte. De grootste heb ik gezet op een bedje van veldsla en daarna gevuld met het wortelpuree. Daarop heb ik de kleinere gezet en gevuld met de fetamelange.
Lekker met papedums!